ZAANSTAD - In de Keuken Kampioen Divisie heeft Jong AZ vrijdagavond een zure nederlaag geleden tegen MVV. Op het AFAS-trainingscomplex kwam de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk tot twee maal toe terug van een achterstand, maar een zeer twijfelachtige strafschop bracht de zege bij de Limburgers.

Beide ploegen kregen in de openingsfase een goede kans, maar in beide gevallen wist de keeper redding te brengen. Rody de Boer wist Houben van het scoren af te houden en even later deed Koopmans dat op een inzet van Mihalik. Net als in het eerste onderlinge duel wist Kostons namens MVV met een kopbal de score te openen, wat tevens de ruststand bleek.

Na de pauze gebeurde er voldoende aan de Kalverhoek. Na een uur spelen bracht Joey Jacobs met een fraai schot in de verre hoek de gelijkmaker op het bord, en Jong AZ had pech dat Jeremy Helmer een minuut later op de paal mikte. Met nog een klein kwartier op de klok bracht Van den Hurk de Limburgers opnieuw op voorsprong, maar een prachtige treffer van Kenzo Goudmijn, die feilloos in de kruising mikte,leek een punt te redden voor de thuisploeg. Scheidsrechter Mulder ging echter de mist in door een tackle op de bal met een penalty te bestraffen waarna invaller Schroijen de winnende wist te maken.

Jong AZ - MVV 2-3 (0-1)
21. Kostons 0-1
61. Jacobs 1-1
77. Van den Hurk 1-2
84. Goudmijn 2-2
90. Schroijers (pen.) 2-3

Foto: Jan Mulder Photography