ALKMAAR - Tijdens het NJK2022 viel alles op zijn plaats voor de 16-jarige florettist Ava Emanuel van HollandSchermen. In de twee categorieën junioren, onder 20 jaar, en cadetten, onder 17 jaar, behaalde zij de gouden medaille. Op zaterdag schermde ze bij de junioren een foutloze pool. Daarna versloeg ze Tessa Koster (18) in de halve finale en Elise Buttin Bik (19) in de finale beiden met 15-7. Het waren klinkende overwinningen van zeer goed geschermde eliminaties. Op zondag waren de cadetten floret aan de beurt. Ook hier was Ava te sterk voor haar tegenstanders. Pas in de finale ontmoette zij een sterke tegenstander in Lotte Dammroff (15), clubgenoot van HollandSchermen.

Met een eindstand van 15-13 won Ava goud en Lotte een zeer verdiende zilveren medaille. Ava Emanuel: “Eindelijk ben ik Nederlands kampioen. Ik heb gepiekt op het juiste moment. De geweldige coaching en training van Siroos Feizaskari en Jeroen Divendal hebben zich uitbetaald.”Lotte Dammroff behaalde zeer bijzonder goud op degen dat niet haar hoofdwapen is. De Heemsteedse vereniging HollandSchermen en trainer Siroos Feizaskari behaalde met drie gouden en een zilveren medaille een prachtig resultaat op NJK 2022.

Schermvereniging HollandSchermen heeft een trainingslocatie in Heemstede voor het gebied Kennemerland en Haarlemmermeer en in Alkmaar voor de kop van Noord-Holland. Voor meer informatie www.hollandschermen.nl.