OUDKARSPEL - Coach Jan Kramer was enkele weken geleden van mening dat zijn ploeg niet sterk genoeg was voor HSV, Vitesse’22 en SVW’27. Drie weken later is de Langedijkse ploeg erin geslaagd om deze drie ploegen te verslaan, en staat de ploeg op een keurige tweede plaats.

Na een 4-0 overwinning op SVW’27, en een 3-5 overwinning op Vitesse’22, zal DTS met het nodige vertrouwen zijn verschenen aan de aftrap van het duel tegen koploper HSV.

Voor HSV lijkt het een kwestie van tijd voordat het kampioenschap wordt behaald, maar vorige week werd er met 2-3 verloren van RKAV Volendam. Doordat de wedstrijd tegen DTS ook werd verloren, is de voorsprong inmiddels geslonken naar tien punten. Nog altijd is de voorsprong te groot om te spreken van een spannende titelrace, maar het is wel zaak dat de ploeg het tij gaat keren.

Duo wederom succesvol
DTS wist in korte tijd tweemaal toe te slaan in de wedstrijd tegen HSV. Na een half uur wisten zowel Risto van Lieshout als Jordi Bitter tot scoren te komen. Beiden spelers zijn een plaag voor elke tegenstander, en komen veelvuldig tot scoren. Helaas kreeg DTS te maken met een sterke spits bij de tegenstander. Ruben Bugter was de man die vlak na de 2-0 de aansluitingstreffer maakte. Zo leek het duel weer spannend te worden.

Toen HSV speler Bryan de Lange een rode kaart ontving werd de kans op een positief resultaat voor DTS groter. Zeven minuten nadat de Lange moest inrukken was het wederom Jordi Bitter die tot scoren kon komen. De aanvaller, die een verleden heeft in de eerste divisie, waaronder Almere City, bewees voor de zoveelste keer een neusje voor de goal te hebben. Daarnaast lijkt de derde klasse een te laag niveau voor de productieve aanvaller.

De kans dat hij volgend seizoen een niveau hoger speelt lijkt dichterbij dan ooit. De tweede plaats zou betekenen dat de ploeg de periodetitel van de kampioen overneemt en via de nacompetitie mag strijden voor promotie naar de tweede klasse.

Wat ook nog mogelijk is dat de Langedijkers de derde periodetitel winnen. Met tien punten uit vier wedstrijden staat DTS aan kop in deze derde periode. Met nog vijf wedstrijden te gaan hoopt DTS ook de komende weken positieve resultaten te boeken. Komende zondag gaat de formatie van coach Jan Kramer op bezoek bij degradatiekandidaat Wijk aan Zee. De favorietenrol ligt op voorhand bij DTS.