OUDKARSPEL – Alkmaarsche Boys liep afgelopen zaterdag tegen een nipte nederlaag aan. In Oudkarspel bleek DTS de gelukkigste, 2-1.

Alkmaarsche Boys begon goed aan het uitduel tegen hekkensluiter DTS. ‘Wij waren in de eerste twintig minuten de betere ploeg. Het veldspel was verzorgd en DTS kwam er niet aan te pas’, zei Jimi Kooge. Het resulteerde in twee honderd procent kansen voor de ploeg van trainer/coach Mats Blokdijk. Doelpunten leverde het niet op. ‘Na die twintig minuten gingen wij mee in hun spel en toen vergaten wij te voetballen.’

Na de pauze ging het op en neer. Via Jauke Bruin opende DTS de score, maar Kooge bracht de Alkmaarse ploeg weer naast DTS. Een vrije trap van Nick Hofman werd in de slotfase niet meer aangeraakt waardoor de gastheer de leiding nam en uiteindelijk niet meer uit handen gaf. ‘DTS was de gelukkigste.’

DTS – Alkmaarsche Boys 2-1 (0-0)
1-0 Jauke Bruin
1-1 Jimi Kooge
2-1 Nick Hofman