Akersloot – Op bezoek bij Meervogels’31 kreeg DTS een flinke tik te verwerken. De ploeg van coach Jan Kramer leek de beleving te missen en mede daardoor verloor de ploeg met 3-0.

Vorig seizoen was Jordi Bitter de smaakmaker en scoorde 45 doelpunten in de vierde klasse. Ook dit seizoen is de aanvaller, die in de jeugd van onder meer Almere City speelde, op dreef. Met dertien doelpunten is hij belangrijk voor DTS. Maar de ploeg kan in de derde klasse niet alleen op Jordi Bitter leunen. Wanneer dat wel gebeurd kan je tegen nederlagen als deze oplopen.

Meervogels’31 staat zesde, maar met twee wedstrijden minder. Als deze gewonnen worden staat de ploeg gedeeld tweede. Een vertekend beeld is het dus zeker. In de eerste helft kwam de thuisploeg eenmaal tot scoren. Nick van der Eng opende al binnen vijf minuten de score, wat uiteraard een lekkere steun in de rug is. Daarnaast was Dave Pekel in goede doen en zorgde ervoor dat Jordi Bitter weinig ruimte kreeg om te voetballen.

In het tweede bedrijf wist Meervogels’31 de scherpte te houden en de score op te voeren. Jelle van der Eng en Rens van der Eng zorgden voor de 3-0 eindzege. Voor DTS is het de tweede nederlaag op rij waardoor het gat met koploper HSV erg groot is. Komende zondag speelt de ploeg uit Oudkarspel thuis tegen de nummer voorlaatst OSV. Dan moet de beleving terug zijn om de punten te pakken, en het gat met de bovenste drie plaatsen niet te vergroten.