ALKMAAR - De eerste doordeweekse speeldag op het Victorie Open op de tennisbanen van LTC De Zes Wielen heeft nachtwerk opgeleverd. Diverse driesetters zorgden ervoor dat laat in de avond alle banen nog vol stonden en enkele daarvan eindigden pas na middernacht.


De eerste wedstrijden die om 16.00 uur begonnen kenden direct al de nodige spanning met enkele lange driesetters. Hoewel in tegenstelling tot het openingsweekend de regen uitbleef en er zelfs een heerlijk zonnetje doorkwam, liep het programma zodoende al vroeg uit. Door het zonnige weer was er flink wat publieke belangstelling en die genoten ondermeer van de clash tussen de Thesingh-zusters die het in het GD6 tegen elkaar opnamen. Mariël Thesingh, met Bram van Hoof, won uiteindelijk van zus Rainca Thesingh en Rolin Barsingerhorn in 4-6, 6-4, 7-6.

Toen de avond inging ging de meeste publieke belangstelling uit naar de banen waarin de kwartfinales van het HD4, HD5, en HD7 werden gespeeld. In de HD7 wonnen Michael Koeleman en Carlo Smit in drie sets van Mikey Leertouwer en Bart Wapstra (6-4, 2-6, 6-2). In de HD5 werd het als eerste geplaatste koppel Barry Koppes/Max Admiraal geklopt door de ervaring van Jurgen Nieuwpoort en Jerome Moes (3-6, 6-1, 4-6) en in de HD4 bleken Gijs Scheltema de Heere en Chenaux jonkhart een maatje te groot voor Robin van Riel en Erik Koster (6-4, 6-3).

De vierde dag van het Victorie Open start dinsdag om 16.00 uur met 27 wedstrijden op het programma. Daarbij ondermeer de kwartfinale in het HE3 tussen Bob Hoeksema en Rens Langedijk. Kijk voor het complete programma op Toernooi.nl
Kijk voor meer nieuws en foto's van Victorie Open 2023 ook via de socials: Facebook en Instagram


Foto's:
DP Sportfotografie