SCHERMERHORN - Driebander Sam van Etten neemt komende week deel aan de World Cup driebanden in het Amerikaanse Las Vegas. De biljarter uit Schermerhorn vertrekt de komende dagen naar de Verenigde Staten, waar maandag 28 maart zijn eerste partij op het programma staat.

Het is voor Van Etten, meervoudig Europees en Nederlands kampioen, de tweede World Cup-deelname in het buitenland. Vorig jaar nam Van Etten via een wildcard voor het eerst deel aan een wedstrijd met de beste driebanders ter wereld in het Brabantse Veghel. Dit seizoen speelt hij alle World Cups.

Sam van Etten, 25 jaar pas, heeft ambitieuze plannen om zich binnen enkele jaren bij de beste driebanders ter wereld te voegen. Hij laat zich inmiddels begeleiden door een team dat naast meervoudig kampioen Raimond Burgman, onder andere bestaat uit coach Frans van Kuyk en mental coach Bart Boogaard.

De biljarter uit de Schermer realiseert zich dat de weg naar de top nog lang is. 'Maar ik ben jong en heb de ambitie om hogerop te komen. Dick Jaspers, de nummer één van de wereld, is 55 jaar. Ik heb dus nog heel wat jaren om te groeien.'

In Las Vegas moet Van Etten zich eerst via een aantal voorronde-wedstrijden bij de beste 32 biljarters van de wereld voegen. Maandag (te volgen via You Tube) is er onder andere een partij tegen de talentvolle vrouwelijke Koreaanse Ji Eun Han.