SITTARD – Na een mindere reeks heeft AZ afgelopen vrijdagavond drie zeer welkome punten gepakt. De Alkmaarders wonnen in een regenachtig Sittard van Fortuna Sittard, 0-3.

In de afgelopen weken waren de prestaties niet zoals gehoopt. Vorige week verloor het elftal van trainer/coach John van den Brom nog met 0-2 van Willem II. Duidelijk was dat het toe was aan een positief resultaat. Met Ron Vlaar in plaats van Pantelis Hatzidiakos en Calvin Stengs in plaats van Albert Gudmundsson begon AZ aan het duel met promovendus Fortuna Sittard.

Na elf minuten viel er al wat te juichen voor de uit Alkmaar meegereisde fans. Op aangeven van Oussama Idrissi wist Mats Seuntjens de score te openen. De van origine middenvelder stond ook ditmaal weer in de punt van de aanval.

Terwijl de thuisploeg kansen kreeg op de gelijkmaker wist Idrissi de 0-2 te maken. De vleugelspeler schoot in de korte hoek mooi raak. De 0-3 bleek nog fraaier. Aanvoerder Guus Til schoot van afstand raak in de kruising.

De eerstvolgende wedstrijd van AZ is op zaterdag 15 december. Dan spelen de Alkmaarders in eigen huis tegen Excelsior.

Fortuna Sittard – AZ 0-3 (0-1)
0-1 Mats Seuntjens (12e)
0-2 Oussama Idrissi (63e)
0-3 Guus Til (80e)

Fortuna Sittard: Koselev. Essers (Ciranni/46), Ninaj, Dammes, Pinto. Rodriguez, Diemers, El Messaoudi (Hutten/82). Semedo, Stokkers (Novakovich/74), Lamprou.

AZ: Bizot. Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan. Midtsjø (Van Rhijn/83), Til, Maher. Stengs, Seuntjens (Druijf/75), Idrissi.