ALKMAAR - Op zaterdag 11 januari 2020 organiseert Alkmaar Sport een drie uur durende Aquafitness Marathon in zwembad Hoornse Vaart. In het Alkmaarse bad gaan de deelnemers onder leiding van opzwepende muziek, drie uur lang de uitdaging aan met Aquarobics, Tabaqua en Aquafit. De Aquafitness Marathon start om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Tickets zijn voor €7,95,- online verkrijgbaar via www.hoornsevaart.nl/aquafitnessmarathon. Tickets aan de deur zijn €11,-.

Begin 2020 sportief!
Drie uur lang kunnen deelnemers meedoen aan de Aquafitness Marathon in het golfslagbad van zwembad Hoornse Vaart. Tijdens de Aquafitness Marathon komen drie soorten aquafitness aan bod: Aquarobics, Tabaqua en Aquafit. Onder begeleiding van een gediplomeerde instructeur zullen de deelnemers werken aan kracht en conditie. Deelnemers kunnen een zware avond verwachten, want er wordt drie uur lang non-stop gesport zonder pauzes.

Voordelen aquafitness
Sporten in het water heeft vele voordelen voor het lichaam. Zo verbetert aquafitness de bloedcirculatie, het uithoudingsvermogen, de coördinatie, lenigheid en uiteraard de kracht in het lichaam. Daarnaast ligt het calorieverbruik in het water 40% hoger dan wanneer je oefeningen buiten het water uitvoert. Hierdoor staat een half uur aquafitnessen gelijk staat aan anderhalf uur hardlopen! Een van de belangrijkste kenmerken van sporten in het water is de gewichtloosheid. De zwaartekracht wordt in water vrijwel volledig gecompenseerd door de opwaartse druk. Hierdoor komen schokbelastingen in spieren, pezen en gewrichten bij aquasporten niet voor. De kans op blessures zijn daarom zeer klein.

Meer informatie

Durf jij de uitdaging aan om drie uur lang te aquasporten tijdens de Aquafitness Marathon op zaterdag 11 januari 2020? Tickets zijn online verkrijgbaar voor €7,95,- via www.hoornsevaart.nl/aquafitnessmarathon. Bij de receptie kost een ticket €11,00,-.