ALKMAAR - Elf floret jeugdschermers zijn geselecteerd voor het Jeugd WK 2024 in Riyadh (Saoedi-Arabië) van 10 t/m 20 april 2024 door de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS). Drie geselecteerde cadet floret schermers van HollandSchermen uit Alkmaar gaan naar deze Jeugd Wereld Kampioenschappen: Jonas Moetbeek, Lotte Dammroff en Talitha Sluman. Junior floret schermster Ava Emanuel is geselecteerd, maar gaat niet i.v.m. haar schoolexamens.

Cadetten Lotte Dammroff en Talitha Sluman mogen Nederland vertegenwoordigen in maar liefst 3 wedstrijden: Zowel bij de dames junioren individueel U20 op 12 april en bij de dames cadetten individueel U17 op 13 april. Afsluitend samen in het dames junioren team equipe U20 op 14 april. Jonas Moerbeek komt uit voor Nederland bij de heren cadetten individueel U17 op 13 april. Nu gaan team NL coach Pascal Kenter van Schermschool Tréville uit Amstelveen en Bondscoach Andrea Borella uit Italië mee voor de begeleiding in Riyadh.

Deze schermers hebben al enige ervaring op belangrijke grote Europese en Wereld niveau toernooien. Een aantal weken geleden stonden deze HollandSchermen geselecteerden nog op het Jeugd EK 2024 in Napels (Italië) te schermen tegen de Europese TOP. Ook afgelopen jaar waren al deze schermers er bij op het Jeugd EK 2023 in Talinn (Estland) en op het Jeugd WK 2023 in Plovdiv (Bulgarije). Hoofdtrainer Jeroen Divendal: "De opgedane ervaringen van die toernooien neemt onze jeugd nu mee naar deze Wereld Kampioenschappen".

Volgende week gaan de dames Lotte en Talitha samen met trainer Siroos Feizaskari van HollandSchermen Heemstede op de valreep een extra trainingstage volgen in het scherminternaat Tauberbischofsheim in Duitsland ter voorbereiding van het Jeugd WK Riyadh. https://riyadh2024.org/

Al jaren gaan er schermers vanuit HollandSchermen naar het Jeugd EK en Jeugd WK. Ondersteuning vanuit het Regionaal Talenten Centrum van de gemeente Alkmaar is een belangrijke impuls voor het opleiden van topsporters. De schermers worden onder andere financieel ondersteund door SolidNature. Talitha, Ava en Jonas kun je steunen op het Talentboek van Yvonne van Gennip Talenten Fonds https://yvgtf.nl/talentboek. HollandSchermen geeft trainingen in Alkmaar en in Heemstede. www.hollandschermen.nl