REGIO – In de Vierde Klasse B van het zondagvoetbal boekte Zeevogels een thuiszege. Alcmaria Victrix speelde gelijk en Sporting S leed een nederlaag.

Zeevogels – RCZ 2-0
Tegen RCZ boekte Zeevogels een 2-0 overwinning. ‘We hebben hard gewerkt en het was een verdiende overwinning’, zei Dennis Kanne na afloop. Halverwege stond het nog 0-0. ‘Na rust was er een hoger tempo van onze zijde en daar hadden zij het lastig in.’

In de 65e minuut opende Jay Herman de score. Via een goed uitgespeelde counter maakte Mike Twisk, op aangeven van Huub Sprenkeling, de 2-0. ‘We waren het aan onze stand wel verplicht te winnen’, vervolgde de coach. Een domper was het uitvallen van Jorrit Groot, die halverwege de eerste helft met een hamstringblessure naar de kant moest.

Sporting S – Sporting Krommenie 2-5
Tegen Sporting Krommenie ging Sporting S met 2-5 onderuit. ‘Als je onderaan staat weet je dat je in de hoek zit waar de klappen vallen’, aldus Milton Macnack. ‘We hebben in de eerste helft echt goed gespeeld, het was een gelijkopgaande strijd. Je speelt weer mee, maar geeft de doelpunten te makkelijk weg.’

Na de 0-1 maakte Stijn Ruijgrok gelijk. Na een 1-2 ruststand liep Sporting Krommenie in de tweede helft uit naar 1-3. Leon Appelman deed wat terug, maar de gasten voerden de score hierna op naar 2-5.

Rood Wit Zaanstad – Alcmaria Victrix 1-1
‘Het was een moeilijke pot vanwege het weer en een dramatisch veld’, zei Dimaggio Senchi over het uitduel tegen Rood Wit Zaanstad dat Alcmaria Victrix speelde. ‘Ondanks dat werd de wedstrijd van beide kanten sportief gespeeld’, aldus Senchi. Na een afgekeurd doelpunt van Rory Weisscher zochten beide teams de kleedkamer op met een 0-0 stand.

Na een klein uur opende Rood Wit Zaanstad door goed druk zetten de score. ‘Na een paar goede voorzetten en acties kregen we in de negentigste minuut een penalty’, vervolgde Senchi, die werd neergehaald. De middenvelder wist deze strafschop beheerst binnen te schieten. Het leverde Alcmaria Victrix een punt op.