HAARLEM - Jong Holland blijft in een "goede flow" zitten. De ploeg van trainer/coach Carl Ern behaalde op bezoek bij HFC EDO alweer de derde zege op rij en staat inmiddels op een keurige vierde plaats in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.

Een week na de ruime zege op SV Zandvoort (4-0), en met dezelfde basisopstelling, lieten de oranjehemden er geen gras over groeien wat de intenties waren in Haarlem. Na twaalf minuten kwam men op voorsprong door Sam van de Kamer na goed voorbereidend werk van Lars Boekel. De Alkmaarders kregen nog een aantal kansen en de score werd vlak voor rust verdubbeld al leek de strafschop die men kraag wat makkelijk gegeven. Bas Blankendaal had daar echter geen boodschap aan en bracht de gasten op 0-2. Bijna vond EDO nog de aansluiting toen keeper Blaauw gepasseerd leek, maar verdediger Rik Wijnker wist op de lijn te redden.

Met de comfortabele voorsprong op zak speelde Jong Holland na de rust iets slordiger. EDO liet vervolgens een unieke kans liggen om dichterbij te komen toen het ook een strafschop kreeg na hands van Arntz. Tom Reinhard kreeg de bal vanaf elf meter echter niet langs Blaauw die wist te keren. Hierna maakte Jong Holland het vakkundig af al mikten Siem van der Sluijs en Blankendaal eerst nog op de lat. Uiteindelijk was het Blankendaal die Boekel in stelling bracht en die wist keeper Uitendaal wel te passeren: 0-3.