ALKMAAR - Op zaterdag 8 juni vindt het jaarlijkse drakenbootfestival “Race the Dragon” plaats in het kanaal ter hoogte van de Noorderkade/Ringerskwartier. Dit jaar strijden 20 gelegenheidsteams en 3 clubteams mee voor de eer. Per boot zijn er 14-16 peddelaars die door een explosie van kracht, gelijkheid en focus zo snel mogelijk de finish willen bereiken over een afstand van 200 meter.


Door de geweldig grote opkomst zullen ca. 450 mensen een dag lang in een sportieve atmosfeer met elkaar bezig zijn op ons festivalterrein. Een koffiekar, BBQ-, fruit- en broodjesstand zijn aanwezig voor de inwendige mens en een DJ zorgt voor muziek; kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leuke, gezellige dag.

Drakenbootvereniging United Dragons organiseert het festival en biedt mensen die op zoek zijn naar een teamsport de mogelijkheid om kennis te maken met de sport. Op donderdagen om 20.00 uur geven we speciaal voor ongeoefenden een training. Geef u op via een email en bekijk onze site op: www.united-dragons.nl