ALKMAAR - Hoofdtrainer Job Dragtsma (64) zal ook in het seizoen 2020/2021 de zondagselectie van AFC'34 onder zijn hoede nemen. Ook assistent-trainer Jim Sligting (31) blijft nog minimaal een jaar langer verbonden aan de Alkmaarse eersteklasser.

Dit maakte de club dinsdagavond bekend op de eigen website.

Dragtsma keerde in 2018 terug op het oude nest alwaar hij tussen 1996 en 2001 ook hoofdtrainer was, nadat hij overkwam van ZAP, in een van de meest succesvolle periodes uit de geschiedenis van de vereniging. Nadien werkte de oefenmeester o.a. in de AZ Jeugdopleiding, kortstondig als hoofdtrainer van FC Volendam, en in de jeugdopleiding van de Turkse topclub Fenerbahce.

Dragtsma was vervolgens behoorlijk succesvol in Finland waar hij FC Inter Turku aan de eerste landstitel en nationale beker hielp. Hij zou bijna tien jaar actief blijven in Finland en na een kort avontuur in Venezuela keerde hij dus twee jaar geleden terug aan de Robonsbosweg.

Het bestuur van AFC '34 laat weten blij te zijn met de verlenging van zowel Dragtsma als Sligting en kijkt uit naar de verdere samenwerking.