ALKMAAR - Elf oktober 2018 is het internationale ‘Coming Out Day’. De Nederlandse sportwereld staat hierbij stil door dat weekend de regenboogband te dragen. Onderscheid tussen hetero- of homoseksuelen zou er niet mogen zijn en waar is dit beter te benadrukken dan op het sportveld. In tegenstelling tot vorig jaar waar alleen aanvoerders de band droegen, kunnen nu alle prof- en amateursporters de regenboogband aanvragen via www.alltogether-challenge.nl of www.regenboogband.nl

De Alliantie Gelijkspelen is initiatiefnemer van de regenboogbanden en bestaat uit: John Blankenstein foundation, NOC*NSF, KNVB, KNHB en de Roze Règâns. De Alliantie Gelijkspelen is gestart met de All Together Challenge in 2017, en werkt samen met diverse sportbonden van Nederland. De Alliantie Gelijkspelen beoogt dat iedereen zichzelf kan zijn op het sportveld.

Challenge uitvoeren
De Nederlandse sportwereld staat in het weekend van 12, 13 en 14 oktober in het teken van regenboogbanden. Hierna worden sporters via de challenge uitgedaagd om letterlijk de handen ineen te slaan.

Door het collectief gebruik van de regenboogbanden wordt een statement gemaakt. De komende weken wordt duidelijk hoe de deelnemende sportteams de challenges aanpakken.
In 2017 hielden prof- en amateurvoetballers de bal bijvoorbeeld zo lang mogelijk hoog terwijl ze in een kring elkaars handen vasthielden.

Regenboogband aanvragen
Doe ook mee, en vraag de regenboogband gratis aan via www.alltogether-challenge.nl of www.regenboogband.nl

Deel jouw regenboogbandfoto en challenge via Facebook, Twitter of Instagram met #AllTogetherChallenge en laat zien waar je voor staat!