ALKMAAR - Bergenaar Dax Donders heeft net niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen in de tweede ronde van het ITF World Tennis Tour Alkmaar. Nadat hij woensdag in de eerste ronde met overtuigende cijfers van de Italiaan Lorenzo Bocchi had gewonnen gaf hij ook de als zevende geplaatste Spanjaard Daniel Rincon goed partij. Laatstgenoemde won uiteindelijk na een zeer spannende partij (6-7, 6-3, 7-6).


"Super zuur", sprak Donders na afloop van de partij. "Er was veel publiek en ik had graag nog wat laten zien, maar na een goede eerste set kreeg ik in de tweede set wat kramp. Ik ging hierdoor wat meer risico nemen, maar dit leverde ook meer fouten op. Ik sloeg net wat teveel dubbele fouten en dat heeft mij uiteindelijk genekt. Al met al heb ik genoten van de netourage hier, maar ik had graag nog een ronde verder gewild", aldus de Noord-Hollander die met een wildcard tot het toernooi was toegelaten.

Een wildcard was er ook voor Max Houkes en de 21-jarige Drent wist donderdag wel te stunten door de als derde geplaatste Daniele Capechi uit te schakelen. Houkes won de eerste set overtuigend met 6-2, ging in de tweede set met 3-6 onderuit, maar herstelde zich sterk door de beslissende set met 6-4 te winnen.

De als eerste geplaatste Fransman Mathys Erhard overtuigde opnieuw en behaalde de kwartfinale ten koste van Stijn Pel (6-0, 6-1). Erhard mag het vrijdag in de kwartfinale opnemen tegen qualifier Michel de Krom, naast Houkes de tweede Nederlander die bij de laatste acht zit. Houkes zelf speelt dan tegen de als achtste geplaatste Zweed Karl Friberg.

In het vrouwentoernooi wist de als vierde geplaatste Lexie Stevens zich als enige Nederlandse te plaatsen voor de kwartfinale. In het onderonsje met Rose Marie Nijkamp was zij met 6-0, 3-6, 6-1 te sterk. Vandaag (vrijdag) staan de kwartfinales op het programma op de banen van TC Alkmaar waarin Stevens zal uitkomen tegen de Duitse Katharina Hering.

Kijk voor alle uitslagen en het programma voor vandaag op de website van ITF Alkmaar.