ALKMAAR - Op donderdag 21 maart is de aftrap van OldStars walking football bij Alkmaarsche Boys. De kick-off is het eerste walking football-evenement in Alkmaar. Deze aftrap wordt georganiseerd door de voetbalvereniging Alkmaarsche Boys en met ondersteuning van de KNVB, AZ, de gemeente Alkmaar en de vereniging Goud van de Hout.

De OldStars-trainingen staan de eerste 12 weken op het sportpark staan onder leiding van leden van de Goud van de Hout. De Goud van de Hout is de vereniging van oud-spelers van AZ uit de gloriejaren van AZ.

OldStars walking football
OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen. De nadruk ligt op het positiespel en het is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars walking football voorop.. Meer informatie, nieuws en ontwikkelingen over het concept is te vinden op www.oldstars.nl en zie link: https://www.youtube.com/watch?v=L5wfQDhBQoA

Programma
Het programma start op 21 maart om 10:00 uur en wordt voor de deelnemers afgesloten met een lunch. Onderstaand vind u het volledige programma van het evenement:

10:00 uur Koffie en ontvangst door Alkmaarsche Boys
10:30 uur Toelichting door KNVB
11:15 uur Omkleden
11:45 uur Introductie op het veld (zorg voor gepaste kleding en schoeisel)
12:45 uur Afronding op het veld en omkleden
13:00 uur Afsluiting in de kantine en gezamenlijke lunch

De accommodatie van voetbalvereniging Alkmaarsche Boys is de locatie voor de aftrap. Het adres daarvan is Vondelstraat 35, 1813 AA Alkmaar. Zodra u geïnteresseerd bent in het initiatief kunt u hierover contact opnemen met Joost Vriend de initiatiefnemer bij Alkmaarsche Boys. Joost is te bereiken via walkingfootball@alkmaarscheboys.nl.