ALKMAAR – De zondagmiddag voor de Alkmaarse voetbalclubs mag met recht wisselvallig worden genoemd. De ene club won overtuigend, de andere verloor met duidelijke cijfers. Het zorgde voor een boeiende voetbaldag.

AFC’34 – HFC EDO 6-3
AFC’34 heeft een 6-3 overwinning geboekt. “Ik vond ons de hele wedstrijd de betere partij” concludeerde Bas Kansen na afloop. De thuisploeg kwam via twee treffers van Arsenio Dihalu op 2-0. Bas Kansen wist met het hoofd de 3-0 te maken. “Toen werd het wat gemakzuchtig en gaven we de doelpunten te makkelijk weg” oordeelde de middenvelder die doelt op de drie tegendoelpunten die HFC EDO terug in de wedstrijd brachten. “Na de 3-3 pakten we het weer op en scoren we weer makkelijk drie keer en wordt het uiteindelijk 6-3”. De laatste drie doelpunten vielen via Jordan de Jong, Sercan Yilmaz en Ilker Yilmaz. “Totaal verdient” besluit Kansen.

Kolping Boys – Texel’94 0-2
De zo sterke seizoensstart van Kolping Boys eindigde afgelopen zondagmiddag. De Alkmaarse tweedeklasser verloor in eigen huis met 0-2 van Texel’94. De ploeg van Marc de Wilde had ongetwijfeld andere verwachtingen voorafgaand aan het treffen met promovendus, maar stapte dus zonder punten van het veld.

WMC – SV Koedijk 1-5
Op sportpark ‘de Vork’ boekte SV Koedijk de derde overwinning van het seizoen. Een verrassend hoge eindstand, aangezien WMC eveneens de eerste twee duels wist te winnen. “Door goed druk zetten van WMC kende we een lastig eerste half uur” blikt Remco Reinhard terug. ‘Daarna kwamen we op 0-1 door een waanzinnig doelpunt van Tom Hofkamp. Hierdoor konden we makkelijker voetballen en uiteindelijk een terechte 5-1 overwinning boeken’. Namens SV Koedijk scoorde Hofkamp dus de 0-1, waarna Remco Reinhard de tweede en derde treffer voor zijn rekening nam. Via Nick Stuart en Luc Wagenaar bouwde Koedijk de voorsprong uit naar 0-5. De 1-5 van WMC was slechts een smetje op de overwinning. Een domper was de blessure van Tom Hofkamp die daardoor voortijdig naar de kant moest.

Con Zelo – Alcmaria Victrix 4-5
In Waarland heeft Alcmaria Victrix een doelpuntrijk duel winnend afgesloten. Op bezoek bij Con Zelo won Alcmaria met 4-5. “Een zwaar bevochten overwinning” had Dimaggio Senchi opgemerkt. “We kwamen snel op een 2-0 voorsprong. Vanaf dat moment stopten we met voetballen en werd het heel snel 2-2” blikt de aanvaller terug. Na de gelijkmaker kwamen er aan beiden kanten de nodige kansen, waardoor er veel doelpunten vielen. “Maar over de hele wedstrijd gezien waren wel de bovenliggende partij, en met een fantastische hattrick van Amin Charik hebben we de winst gepakt” besluit Senchi.

FC den Helder – Zeevogels 5-1
In den Helder heeft Zeevogels een ruime nederlaag geleden. Rogier Bunnink erkende dat het een terechte nederlaag was, “Uiteindelijk wel, maar ruststand 0-0 en net als vorige week tegen Vrone missen we een duizend procent kans op de voorsprong” baalde de coach van de Egmonders. “Verdedigend zijn we al veel ervaring en kracht kwijtgeraakt dit seizoen en nu zijn we ook mijn aanvoerder Sven Vermeeren lang kwijt door een knieblessure dus het zit ook niet mee op het moment”.

Egmondia – ZAP 1-4
In eigen huis is Egmondia er niet in geslaagd om de punten te pakken. De promovendus moest zelfs een 1-4 nederlaag slikken tegen ZAP uit Breezand. De bezoekers scoorden via Fabian Raap al snel de openingstreffer, waarna Jild Wardenaar (2x) en Robin Schouwvlieger de marge vergrootte. Hierdoor wacht Egmondia nog op het eerste punt.

de Rijp – VV Bergen 0-0
Afgelopen zondagmiddag stonden twee ploegen tegenover elkaar die favoriet zijn voor de bovenste plaatsen. De verschillen tussen beiden ploegen lijken gezien de 0-0 eindstand ook niet groot. Voor de Rijp is het na twee grote overwinningen wennen om nu geen doelpunten te maken. Het feit dat de bezoekers uit Bergen ook niet tot scoren konden komen zal daarom een extra opluchting zijn.