WIJDEWORMER - In een bijzonder vermakelijk duel hebben Jong AZ en Almere City FC maandagavond de punten gedeeld. Op het AFAS-trainingscomplex in Wijdewormer eindigde het in 3-3.

Bij de AZ-beloften stond onder andere aanwinst Hakon Evjen in de basis. De ploeg van Michel Vonk en Koen Stam begon sterk. Nadat er een doelpunt van de bezoekers werd afgekeurd, kwam Jong AZ na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong. Zakaria Aboukhlal kwam vanaf links naar binnen en liet keeper Smits kansloos. In de blessuretijd was het Thomas Verheijdt die de stand koppend gelijk trok.

In de tweede helft was de aanvalsdrift van beide ploegen niet te stuiten, Eerst kwamen de bezoekers op voorsprong door een benutte strafschop van Nick Venema. Nog geen minuut later wist Ferdy Druijf voor de 2-2 te zorgen. In het slotkwartier het voormalig AZ-speler James Efmorfidis die de bezoekers weer op voorsprong bracht door keeper Rody de Boer te verschalken. Ook dit keer toonde Jong AZ veerkracht want uit een voorzet van Mauro Savastano schoot Aboukhlal zijn tweede treffer van de avond binnen.