HEERHUGOWAARD - Bij de start van de competitie in de derde klasse van het zaterdagvoetbal zijn Reiger Boys en Flamingo's in een doelpuntrijk duel een puntendeling overeen gekomen. Op het nieuwe kunstgrasveld van Sportpark De Wending eindigde het in 4-4.

Met name voor de thuisploeg werd het gelijke spel als een nederlaag beschouwd nadat men na een uur spelen op een 3-1 voorsprong stond. 'We hebben dit aan ons zelf te wijten want we hebben mogelijkheden genoeg gehad, ware het niet dat er te vaak verkeerde keuzes werden gemaakt', sprak een teleurgestelde trainer Raymond Huisman na afloop. Aan de andere kant liepen de spelers van promovendus Flamingo's met een glimlach van het veld nadat Richard Rijsterborgh in de voorlaatste minuut de ploeg op gelijke hoogte had gebracht.

Dat er acht treffers vielen was dan ook zeker niet te wijten aan het spectaculaire spel, maar deze ontstonden met name door fouten aan beide kanten. Gezien het scoreverloop viel er echter wel genoeg te beleven. Het was de ervaren Maurice Gijzen die de eerste Alkmaarse goal maakte bij de terugkeer in de derde klasse, maar nog geen twintig minuten later had de thuisploeg een voorsprong genomen. Alessandro Witkamp schoot een rebound raak nadat Mick Leijdeckers de lat had geraakt en kon even later Daniël Vos bedienen.

Na de 3-1 van Dave van Dekken, kort na rust, leek Reiger Boys op weg naar de zege, maar zes minuten later kon Ton Vlaar bij de tweede paal de aansluitingstreffer binnen werken, en het was Ruben Beentjes die een vrije trap achter keeper Meiboom schoot. In de tussentijd werd er nog een goal van Timo Blind afgekeurd, maar evenwel pakte Reiger Boys een hernieuwde voorsprong via opnieuw Van Dekken. Een schot van invaller Rijsterborgh bepaalde uiteindelijk de eindstand op 4-4.

Reiger Boys - Flamingo's-'64 4-4 (2-1)
17. Gijzen 0-1
23. Witkamp 1-1