HEILOO - Een heerlijk najaarszonnetje en volle tribunes zouden al voldoende ingrediënten moeten zijn voor een mooie derby zoals zondagmiddag in Heiloo tussen HSV en De Foresters. Helaas kwamen de vele bezoekers bedrogen uit want de wedstrijd wist nauwelijks te boeien en de angst om te verliezen leek bij beide ploegen groter dan de wil om te winnen.

Dat de wedstrijd eindigde zoals die begon was dan ook terecht want deze derby verdiende eigenlijk ook geen winnaar. Al was trainer Edwin Reder van het bezoekende De Foresters het daar niet helemaal mee eens. 'Ik begrijp dat het voor de toeschouwers niet leuk was, maar als ik puur naar de kansen kijk dan denk ik wel dat wij het meeste recht op de overwinning hadden.' De oefenmeester doelde daarmee op de schoten van Joris Zwart (net langs de kruising) en Hidde Postma (naast) in de eerste helft en op die ene keer in de tweede helft dat HSV-keeper Indy Klamer zich volledig moest strekken om een inzet van Barry Koppes te keren.

Schaars
Het moet ook gezegd worden dat de kansen van de thuisploeg nog iets schaarser waren. In de eerste helft probeerde men het met wat schoten uit de tweede lijn en een kopballetje van Tim van Hekken terwijl men pas op slag van rust de eerste echte kans kreeg toen diezelfde Van Hekken op keeper Lars van Zijl stuitte. Overigens moesten beide ploegen het in deze derby zonder enkele sterkmakers doen. De Foresters heeft al bijna een half elftal aan geblesseerden terwijl bij HSV verdediger Houtenbos moest afhaken en een andere defensieve kracht, Tobias Apeldoorn al na twee minuten geblesseerd naar de grond ging.

Na de moeizame eerste helft bleek ook het tweede bedrijf zwaar te verteren. Het tempo lag laag en vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt. Het al genoemde schot van Koppes die door Klamer werd gekeerd was een van de spaarzame hoogtepunten en daarnaast werd er nog een goal van Postma afgekeurd wegens buitenspel. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bogards was er in beide kampen dan ook vooral opluchting dat er niet verloren was. 'Gezien de positie waarin wij zitten met alle geblesseerden kan ik best leven met een punt', verklaarde Reder dan ook na afloop. Hetzelfde klonk eigenlijk ook uit de mond van HSV-goalie Klamer. 'In de laatste minuut krijgen wij nog vijf corners tegen. Daar kan er ook zomaar eentje van binnen vallen. Ik ben blij dat dat in ieder geval niet is gebeurd. Zelf hadden wij ook geen recht meer want daarvoor hebben wij gewoon te weinig gecreëerd.'

ZONDAG 2e KLASSE A

HSV - De Foresters (0-0)

Opstelling HSV: Indy Klamer, Cas de By, Steef Kaandorp, Tobias Apeldoorn (7. Nick Sombroek), Arend Swart, Lars de Vré, Stefan Vogel (83. Sven de Zeeuw), Roel Bakker (69. Rick Houtenbos), Tim van Hekken, Mats de Zeeuw, Dillan Meijer.

Opstelling De Foresters: Lars van Zijl, Huub Kan (74. Tommy Hoorn), Djurre Heemskerk, Mitchell Zwart, Koen van 't Boveneind, Simon Duidam, Milo Blei, Daniel Ben Ami (86. Dennis Leeuwenburgh), Hidde Postma, Barry Koppes, Joris Zwart (62. Thomas van Dijk).

Scheidsrechter: Dhr. Q. Bogards

Gele kaarten: Meijer (HSV), J.Zwart, van 't Boveneind, Koppes (De Foresters)

Foto's: DP Sportfotografie