DE RIJP – Na 94 minuten prijkte er nog altijd een 2-2 tussenstand op het scorebord. De Rijp en Saenden leken de punten te delen, maar de thuisploeg had nog wat in het vat zitten. In de allerlaatste aanval ontving Nick Visser de bal en met een schot via de binnenkant van de paal bezorgde hij De Rijp alsnog een vreugde explosie. En de drie punten, 3-2.

Nick Visser kreeg door het doelpunt in extremis de handen op elkaar. De dolle feestvreugde bij de aanhang van De Rijp, die Visser toezongen, was begrijpelijk maar vooral mooi om te zien. Dit is top en lekker. Ik ben kapot’, zei de matchwinner voor hij onder luid gejuich de kleedkamer opzocht. Om daar samen met zijn ploeg een feestje te bouwen. ‘We gaan wel even een bakkie doen vanavond’, lachte Peter van der Zwaan. De coach genoot zichtbaar. ‘Dit was niet normaal. Ik heb zelden zo’n explosie gezien bij een doelpunt.’

Aanhaken
De vreugde kwam ook door het belang van de overwinning. Vooraf heerste er bij De Rijp het besef dat het duel tegen Saenden weleens cruciaal duel zou kunnen zijn. Aan-, of afhaken in de titelstrijd, het werd aanhaken. Toch zag het er na 55 minuten niet naar uit dat De Rijp de winst zou pakken. Zes minuten voor rust kopte Melvin Bruijn uit de eerste echte kans voor Saenden de 0-1 binnen . ‘Terwijl wij tot die treffer de betere ploeg waren’, aldus Van der Zwaan. Via schoten van Nick Visser, Mikey Hoffs en Valentijn Jonk was het meerdere keren dichtbij, maar wist het de score niet te openen. De gasten zochten aan de andere tevergeefs de weg naar het doel. De 0-1 leek Saenden echter meer energie te geven. Het kwam sterk uit de kleedkamer en nadat Damian Wijndal de 0-2 had gemaakt verzuimde het om het duel in het slot te gooien. Aan de andere kant was het wel raak. Na een harde overtreding van de Saenden doelman Mo Kusadasi, die met geel niet mocht mopperen, wist Mikey Hoffs de strafschop te verzilveren.

Ommekeer
De aansluitingstreffer bleek de ommekeer. Twee minuten later kon het publiek opnieuw juichen. Uit een vrije trap tikte Mike Poel de gelijkmaker binnen. Wat volgde was een kwartier waarin het wat grimmig werd. ‘ Saenden ging over het randje en wij zijn dan even te lief’, vond Van der Zwaan. In het delen van punten was De Rijp minder lief, met dank aan Nick Visser die de hoop op een titel voor De Rijp in leven hield. ‘Als je had verloren was het over geweest. Nu gaat het er om wie het best met de zenuwen kan omgaan.’

De Rijp – Saenden: 3-2 (0-1)
39. 0-1 Melvin Bruijn
55. 0-2 Damian Wijndal
76. 1-2 Mikey Hoffs (penalty)
78. 2-2 Mike Poel
95. 3-2 Nick Visser

De Rijp: Timmer. Huider (Rody Gast/80), Tromp (Jos Schrama/68), Van Bavel (Cramer/68), Rick Schrama. Koster, Meijland, Jonk. Poel, Visser, Hoffs.

Saenden: Kusadasi. Y. Manuputty (D. Araujo Poyato/69), Noya, Hijstek, Meijns. Louhatapessy, De Wit (Petra/76), J. Araujo Poyato. Bartelink, Bruijn, Wijndal.