HOORN/EGMOND-BINNEN - In het KNVB-bekertoernooi voor amateurs hebben AFC '34 en Alkmaarsche Boys zich weten te plaatsen voor de tweede ronde. Kolping Boys komt dinsdag nog in actie.


Met name de zege van Alkmaarsche Boys was sensationeel te noemen. De vierdeklasser van trainer Arjan Huisman leek op bezoek bij derdeklasser Always Forward in Hoorn kansloos toen men tegen een 3-1 achterstand aankeek. De Alkmaarders knokten zich echter terug tot 3-3 waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Die beslissing viel uiteindelijk pas bij de 25e penalty en viel in het voordeel van de Alkmaarders waardoor zij bij de loting voor de tweede ronde in de koker gaan.

Dat gaat ook op voor AFC '34. De eersteklasser won zoals verwacht bij zaterdagvierdeklasser Sint Adelbert van trainer Rogier Bunink, die zelf jarenlang speelde voor de Alkmaarders. Door doelpunten van Sprenkeling, Zanoli, Charik en Meijer zegevierden de Alkmaarders met 0-4 in Egmond-Binnen.

Ook Kolping Boys kan zich nog plaatsen voor de volgende ronde. Zij komen dinsdagavond in actie in een thuiswedstrijd tegen BOL.