HEILOO – Dick-Jan Ente is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van De Foresters. Dat maakte de club uit Heiloo, die na dit seizoen met het eerste team overstapt naar de zaterdag, afgelopen vrijdag bekend.

Momenteel speelt De Foresters op de zondag in de Tweede Klasse A. Na de zomer zal het in het zaterdagvoetbal onderaan de ladder moeten beginnen. Voor de huidige coach Edwin Reder was het reden om komende zomer afscheid te nemen van de Heilooër voetbalclub. Met Dick-Jan Ente heeft de club dus een opvolger binnen.

Voorzitter Bas Michielsen: ‘Wij zijn trots dat we Dick-Jan als nieuwe hoofdtrainer aan hebben kunnen trekken. Hiermee geeft de club ook duidelijk aan dat het snel hogerop wil voetballen. Daarnaast staat deze trainer garant voor attractief voetbal.’ De 52-jarige oud-voetballer van AZ is in het bezit van het oefenmeester 1-diploma en heeft in het verleden onder andere ADO’20, Stormvogels en Voorschoten’97 onder zijn hoede gehad.

De Egels zijn zeker niet onbekend bij Ente aangezien hij ooit bij buurman Vitesse’22 als voetballer en later als trainer is begonnen. Ente: ‘Foresters is een mooie plaatselijke club met prachtige faciliteiten. Tevens is er een duidelijke visie op het jeugdbeleid. Ik heb de ambitie om het beste uit de spelers te halen waarbij het behoud van plezier uiteraard voorop staat. Hierbij vormt het werken met een mix van door de club opgeleide jonge talenten en routiniers wat mij betreft de basis.’