ALKMAAR - Woensdag 28 december organiseert Alkmaar Sport een sportinstuif in sporthal De Oosterven, de sporthal in de Rijp. Speciaal voor kinderen van 4 t/m 12 jaar wordt op deze dag in de Kerstvakantie een sportieve dag georganiseerd. Van 13.00-16.00 uur kunnen zij zich vermaken met sportclinics basketbal en bootcamp, luchtkussens en andere sportieve sporten en spelletjes.

Alkmaar Sport organiseert dit jaar voor de tweede keer een sportinstuif in De Rijp, voor alle kinderen uit Graft-De Rijp en Schermer. Kinderen kunnen deze dag diverse sportclinics volgen, waaronder bootcamp en basketbal met een verenigingstrainer van de lokale vereniging Derba. Daarnaast vermaken de deelnemers zich op de luchtkussens en bij de andere spelactiviteiten die door stagiaires van de opleiding Sport & Bewegen begeleid worden, onder supervisie van een coördinator van Alkmaar Sport. Op deze manier kunnen de kinderen ook in de Kerstvakantie sportief bezig zijn.

Bij het entreekaartje van de sportinstuif, wat slechts € 3,50 kost, krijgen de kinderen ook een kortingskaartje voor IJsbaan De Meent. Aanmelden is niet nodig. Kijk op de website www.alkmaarsport.nl/graftderijpschermer voor meer informatie. Ook kinderen van kinderdagopvang en buitenschoolse opvang zijn welkom bij de instuif.