ALKMAAR - Team Alkmaar/Sportstars heeft na drie wedstrijden in de Eredivisie Zaalvoetbal voor vrouwen nog altijd een honderd procent score. Vrijdagavond wist het team van coach Gerard Timmers na rust met ZVG/Cagemax af te rekenen (2-1).

Na de overwinningen op TPP/Feyenoord Futsal en ZVV Den Haag was de Alkmaarse formatie wel beducht op de fysieke kracht van de gasten uit Gorinchem. Een kleine vijf minuten voor de rust kwamen deze echter wel op voorsprong door een rake vrije trap van Danielle Kortlever.

Na de rust speelde de thuisploeg met veel meer druk naar voren en dat betaalde zich al snel uit toen Suzanna Deckers al snel voor de gelijkmaker zorgde. Team Alkmaar bleef nu de bovenliggende partij en vier minuten voor tijd werd het beloond toen Kim van Velzen met een punter de winnende treffer kon maken en dat stemde Timmers uiteraard tevreden. 'Negen uit drie is een prima start dus we zijn zeker content', aldus de coach die volgende week met zijn ploeg naar het eveneens nog ongeslagen ZV Libertas op bezoek gaat.

Team Alkmaar/Sportstars VR1 - ZVG Cagemax VR1 2-1 (0-1)
16. Kortlever 0-1
22. Deckers 1-1
36. Van Velzen 2-1