ROTTERDAM - AZ kan zich in de resterende drie competitiewedstrijden richten op de vierde plek in de Eredivisie. Na de 2-1 nederlaag bij Feyenoord is het gat naar de nummer drie immers opgelopen naar zeven punten.

Na 45 minuten mocht AZ hopen op die derde stek nadat Mats Seuntjens, met zijn heup een voorzet van Maher had afgerond. In de tweede helft kwam men in De Kuip echter niet meer onder de druk van Feyenoord vandaan zeker nadat Malacia kort na de rust voor de gelijkmaker had getekend. Halverwege de tweede helft wist Van Persie van dichtbij de 2-1 te maken en dit kwam AZ niet meer te boven.

Wel was er nog een mooi moment voor Myron Boadu die na lang blessureleed zijn rentree mocht maken met een invalbeurt. Komende dinsdag speelt AZ weer als het in eigen huis Heracles Almelo ontvangt.

Feyenoord - AZ 2-1 (0-1)
36. Seuntjens 0-1
51. Malacia 1-1
68. Van Persie 2-1