URSEM - Na KSV en SV Koedijk bleek ook SC Dynamo een niet te nemen horde voor Alcmaria Victrix. De ploeg van coach Peter de Groot verloor met 2-0.

Alcmaria Victrix zit in een moeilijke fase. Nadat het 2017 opende met een 5-0 overwinning op Sporting Krommenie verloor de ploeg drie duels op rij, waaronder dus het treffen met SC Dynamo. In de winterstop is er het een en ander veranderd in de selectie, iets wat een oorzaak kan zijn van de tegenvallende prestaties.

Tegenstander SC Dynamo wist in 2017 nog geen punten te pakken. Het verloor met 0-6 van Westzaan, nummer twee Saenden bleek met 2-1 te sterk en op bezoek bij Egmondia werd er met 3-0 verloren. Voor de ploeg van coach Ronald de Rooij dus een moeizame fase waardoor de ploeg uit Ursem een overwinning ook goed kon gebruiken.

In de eerste helft kwam SC Dynamo op voorsprong via een eigen doelpunt van de Alkmaarse opponent. In het tweede bedrijf bezorgde Mike van der Velden zijn ploeg met de 2-0 meer rust. In het vervolg werd de voorsprong ook niet meer uit handen gegeven.

Door de overwinning bezet SC Dynamo de vierde positie, en is Alcmaria Victrix afgezakt naar de zevende positie. Voor Alcmaria staat er vooralsnog niets meer op het spel, terwijl SC Dynamo nog volop in de race is om derde te worden.

Komende zondag neemt SC Dynamo het in eigen huis op tegen VV Bergen. Alcmaria Victrix gaat op bezoek bij de ijzersterke koploper SV Vrone.