ALKMAAR - In dit voor Alkmaar bijzondere wielerjaar organiseert Alkmaar Sport voor de derde maal de Wieler 3 daagse Alkmaar. Op 31 oktober en 1 & 2 november bruist het in Sportpaleis Alkmaar van de topsport, spanning en sensatie.

De Wieler 3 daagse Alkmaar is een topsport evenement waarbij wielrennen op het hoogste niveau gecombineerd wordt met entertainment en een gezellig VIP-dorp. Het evenement in Alkmaar kent een compleet programma met disciplines variërend van koppelkoersen, sprints, rijden achter derny’s en het in Alkmaar populaire stayeren. ‘’Wij hebben er onwijs veel zin in,’’ vertelt Suzanne Krul, namens organisator Alkmaar Sport. ‘’Samen met wedstrijdleiders Danny Stam en René Kos en horecapartner Henry’s Groep bouwen we verder aan een voor Alkmaar uniek evenement waar topsport, spanning, sensatie en entertainment centraal staan. Het is écht een feestje, en met deze derde editie al een traditie voor Alkmaar en omgeving.’’

Vera Koedooder
Dit jaar is de organisatie van het evenement uitgebreid met meervoudig kampioen Vera Koedooder. Vera behaalde maar liefst 18 Nederlandse titels, 8 medailles op Europese kampioenschappen, 7 medailles in World Cup wedstrijden, 15 Klassieker overwinningen en een 6e plaats op de Olympische Spelen op de baan in Londen 2012. “Waarom ik de Wieler 3 daagse omarm? De wielerbaan, vrouwenwielrennen en Noord-Holland… Dit zijn voor mij al drie fantastische redenen om de 3 daagse van Alkmaar te omarmen! Ik kijk er met veel plezier naar uit!,” aldus een enthousiaste Vera Koedooder. Vera zal zich met name richten op het hospitality management en met haar verhalen en enthousiaste toelichting op het spektakel op de baan de VIP-beleving van de bezoekers vergroten.

Meer informatie
De Wieler 3 daagse Alkmaar vindt in 2019 plaats op donderdag 31 oktober, vrijdag 1 en zaterdag 2 november in Sportpaleis Alkmaar. Eén week na de Zesdaagse van Londen en twee weken tot de Zesdaagse van Gent. Verdere informatie omtrent het evenement en informatie over de zakelijke mogelijkheden is te vinden op www.wieler3daagsealkmaar.nl.