KOEDIJK - Veel supporters, veel gele rook en veel strijd zorgen voor een zeer levendige derby. Lange tijd leek de wedstrijd uit te lopen op een 0-0 gelijkspel, maar Dennis Konijn bracht zijn ploeg vlak voor tijd de 0-1 overwinning.

Al vanaf minuut werd duidelijk dat het een beladen wedstrijd is. De toeschouwers zorgden al voor de aftrap met grote gele rookpluimen voor de nodige sfeer. Daarnaast waren de supporters luidkeels, en vooral op een sportieve manier, te horen vanaf de zijlijn.

Qua voetbal waren er in de helft weinig noemenswaardige kansen. Eenmaal kwam Vrone in scoringspositie, maar deze werd niet verzilverd waardoor het 0-0 bleef, iets wat ook de ruststand bleek.

In het tweede bedrijf waren er in de beginfase ook geen grote kansen, totdat Koedijk een schot loste, welke via beiden palen buiten het doel bleef. Een kwartier voor tijd leek invaller Wladimir Bijl de score dan toch te openen, maar scheidsrechter Broekhuizen keurde deze af wegens buitenspel, al was er de nodige twijfel of dit een terechte beslissing was.

In de laatste tien minuten zochten beiden ploegen naar een doelpunt. “Ik had verwacht dat ik geen doelpunt meer zou maken, dat maakt het extra lekker” blikt Dennis Konijn terug op het moment dat de wedstrijd volledig veranderde. De productieve aanvaller kopte een voorzet achter Koedijk doelman Mick Spruijt. In het vervolg probeerde Koedijk nog wel op gelijke hoogte te komen, maar slaagde hier niet in

“Het geluk van de kampioen” sprak coach Wouter Blokdijk na afloop van de verloren wedstrijd. “Dat de 0-1 vier minuten voor tijd valt maakt het extra zuur” blikt Blokdijk terug op het moment van de wedstrijd.

Kijkend naar de tegenstander, de ploeg die hij volgend seizoen coacht, ziet Blokdijk een sterk team. “Vrone is de meest stabiele ploeg”. De coach beargumenteerd dit met het doelsaldo van de Langedijkers; “Zij kunnen tegen elke tegenstander scoren, en geven weinig doelpunten weg”. Dit laatste blijkt uit het feit dat zij pas elf tegentreffers hebben moeten incasseren. Daarentegen is het met 48 doelpunten ook de meest productieve ploeg van de vierde klasse C.

Dennis Konijn zag, dankzij zijn doelpunt, een enigszins onterecht resultaat behaald worden. “Koedijk had de beste kansen, dus misschien is het niet helemaal terecht. Maar dat maakt het natuurlijk erg lekker” blikt de jongeling terug.

In de kampioenrace wachten er voor Vrone nog enkele lastige wedstrijden. “We moeten laten zien dat we de bovenliggende partij zijn. Die wedstrijden moet je gewoon winnen” is Konijn vastberaden.