HEERHUGOWAARD - In de 4e klasse A van het zaterdagvoetbal bestrijden SVW '27 en Kolping Boys elkaar dit weekend, een van de vele streekderby's in deze interessante klasse. Het wordt echter niet alleen de clash van de Heerhugowaarders tegen de Oudorpers, maar ook een familiestrijd tussen de neven Luke Dekker (SVW '27) en Steven Dekker (Kolping Boys).


Net als bij het vorige onderlinge duel belooft het ook nu een spannende strijd te worden. Eind oktober werd het in Oudorp liefst 4-3 voor Kolping Boys nadat SVW '27 al snel een 0-2 voorsprong had genomen. Zowel Luke Dekker als zijn neef Steven Dekker scoorden in deze wedstrijd. De situatie op de ranglijst is inmiddels wel flink veranderd. Stond Kolping Boys toen tweede en SVW '27 negende, daar is er na de winterstop een hoop veranderd. Kolping Boys zit in een mindere fase en staat nu zesde op vier punten achterstand van SVW '27 dat na een uitstekende reeks is opgeklommen naar een derde plaats.

Tijd om de neven Dekker eens aan de tand te voelen over het duel van komende zaterdag.

Speelt de derby onderling al een beetje tussen jullie als neven? Is er deze week al wat app-verkeer om het vuurtje een beetje op te stoken en hoe speciaal is om als familie tegen elkaar te spelen?

Steven: "De derby speelt zeker al een tijdje. Nadat de competitie werd ingedeeld stonden de datums rood omcirkeld in de agenda’s van beide families. Het is voor het eerst dit jaar dat we echt tegenover elkaar staan in het veld. Tegen familie voetballen is altijd leuk. Het leeft zeker bij ons in de familie Dekker. Qua app verkeer heb ik Luke de laatste tijd wat minder gesproken.. dat komt meer omdat SVW lekker draait en wij onze draai na de winterstop nog aan het zoeken zijn".

Luke: "De derby speelt zeker in de familie. De hele week worden er al grappen gemaakt door mijn oom (de vader van Steven) en mijn vader. Wij hebben een groepsapp met de familie. Het is heel speciaal om tegen familie te spelen. Vooral mijn opa en oma zijn heel trots om ons tegen elkaar te zien spelen. Mijn opa zegt altijd dat hij de ene helft voor mij is en de andere helft voor Steven".

De vorige keer eindigde het duel in 4-3 voor Kolping Boys. Jullie scoorden beiden, maar Steven maakte uiteindelijk de belangrijke vierde goal. Is dat er na afloop nog een beetje ingewreven?

Steven: "Hahaha, zelf speelde ik één van mijn slechtste wedstrijden van het seizoen. Die goal laat in de wedstrijd was toen extra lekker omdat de wedstrijd daardoor op slot ging. Na de wedstrijd heb ik zeker nog een paar keer opgegooid wie er nou met drie punten naar huis ging. Een lekker gevoel. Ik kon de eerst volgende verjaardagen rustig aanschuiven!"

Luke: "Als we verliezen van Kolping Boys word dat er altijd ingewreven. Zeker de laatste wedstrijd. Ik kan er van genieten als het gebeurt en ik hoop dat ik ze aanstaande zaterdag terug kan pakken. Laten we hopen dat ik deze keer de winnende goal scoor. Dan zullen ze het ook zeker te horen krijgen".

SVW '27 is de laatste weken in een uitstekende vorm, terwijl Kolping Boys in een iets mindere fase zit. Is SVW daarmee de favoriet op eigen veld?

Luke: "Thuis zijn we altijd sterk en momenteel staan we ook boven Kolping Boys. We hebben een goede vorm te pakken en ik verwacht ook dat we zaterdag de drie punten pakken. De vorige wedstrijd deden we ook al niet onder voor Kolping Boys".

Steven: "SVW is de laatste weken inderdaad erg in vorm. Zij zijn op dit moment wel de favoriet als je naar de competitiestand kijkt. Het zou voor ons lekker zijn om weer eens een wedstrijd te winnen. Van mij mag dat dit weekend zijn!"

Wat voor uitslag gaat het worden?

Luke: "Het wordt 3-2 voor SVW '27. Ik verwacht dat Steven en ik weer allebei scoren maar dat wij er deze keer wel met de drie punten er vandoor gaan".

Steven: "Ik denk dat het voor ons een 1-2 overwinning zal gaan worden. Een lastige wedstrijd met als terechte winnaar Kolping Boys".

De wedstrijd SVW '27 - Kolping Boys begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark De Kabel in Heerhugowaard. Na afloop van de wedstrijd is er live-muziek in de kantine met het duo Twee Bier Zonder Baco.