ALKMAAR - Alcmaria Victrix zal komend seizoen weer uit gaan komen in de vierde klasse van het zondagvoetbal. Na een 1-4 thuisnederlaag tegen Sporting Krommenie kan "Alkmaars oudste" degradatie niet meer ontlopen.


Het hing al enige tijd in de lucht op Sportpark Egmonderhout waar de ploeg van trainer Edwin Veenstra aan het begin van het seizoen de nodige spelers kwijt raakte. Het gehele seizoen verliep moeizaam en de ploeg behaalde tot dusverre in 23 duels slechts tien punten en scoorde maar 16 keer. Ook Sporting Krommenie, dat nog volop in de race is oor nacompetitie voor promotie bleek donderdagavond een maatje te groot voor de Alkmaarders en zegevierde met 1-4. Met nog drie wedstrijden te gaan is daarmee de achterstand op de "veilige plaatsen" te groot voor Alcmaria Victrix.

Ondertussen is men bij de Alkmaarders al volop bezig met de toekomst en heeft de technische commissie van de club al enkele versterkingen aangekondigd. Zo komt o.a. Ruben Beentjes van BOL over en keert Kevin Floor na één seizoen Alkmaarsche Boys terug op het oude nest.

Koedijk
In dezelfde 3e klasse B lijkt het seizoen van Koedijk in de middenmoot te eindigen. De geel-zwarten deden lang mee voor een plekje in de nacompetitie, maar nadat men donderdag bij Limmen de derde nederlaag op rij leed (4-2) lijkt dat een utopie.