ALKMAAR - Dit weekend staat in het teken van het International FIP250 Padel Tournament bij Tennis en Padelcentrum Daalmeer. Gezien de grote groei van de sport mochten enkele deelnemers afgelopen vrijdag de kaasbel luiden om daarmee de traditionele kaasmarkt van Alkmaar te openen.

De Spanjaard Jose Carlos Gaspar, nr. 88 van de wereld en één van de favorieten in Alkmaar, deed dit samen met Uriël Maarssen, de nummer één van Nederland in deze sport. Na de ontvangst op het stadhuis door wethouder Dijkman ging de groep al spelend richting Waagplein voor de opening van de kaasmarkt. Na het luiden van de bel gaven de spelers vervolgens nog een demonstratie op het plein waarbij voorzitter Eric de Lange van TPC Daalmeer meer vertelde over de sport in het algemeen en de groei waarbij zijn vereniging een van de grote voorlopers is.

Tennis en padelcentrum Daalmeer organiseert het toernooi inmiddels voor de derde keer en de vereniging heeft inmiddels drie mooie padelbanen liggen. Toernooidirecteur Conrad Bel kijkt weer uit naar het evenement. 'We maken nog steeds enorme stappen. Waar we twee jaar geleden nog kleinschalig begonnen met twee banen en enkele buitenlandse spelers mochten we ons vorig jaar voor het eerst een FIP250 toernooi noemen, wat betekent dat er meerdere spelers uit de top 250 meededen. Dit jaar hebben wij zelfs 14 internationale teams met behalve spelers uit Spanje, bijvoorbeeld ook uit Litouwen, Oostenrijk, Duitsland, Finland en Noorwegen, en uiteraard de top van Nederland. Als vereniging zijn we daar natuurlijk enorm trots op. En gezien de weersvoorspellingen verwachten we dan ook een mooi toernooi waarbij hopelijk vele mensen kennis komen maken met deze mooie sport."

Het International Padel Tournament duurt nog het gehele weekend op het complex van Tennis en padelcentrum Daalmeer aan het Klaas Bootpad te Alkmaar.

Foto's: DP Sportfotografie