ALKMAAR - Sportretailer Decathlon en TPC Daalmeer bundelen hun krachten om de Padelsport in Alkmaar en omgeving verder onder de aandacht te brengen. Deze snel in populariteit groeiende sport krijgt in Alkmaar een extra impuls middels de samenwerking tussen Decathlon en TPC Daalmeer.

Padel is vorig jaar oktober door en bij TPC Daalmeer geïntroduceerd. Inmiddels zijn er 3 competitieteams die succesvol aan de landelijke Nederlandse Padelbond competitie deelnemen.

De samenwerking bestaat uit het organiseren van Padeltoernooien, promotie in de Decathlon Alkmaar vestiging en het TPC Daalmeer sportpark. Ook worden er Padel testrackets aan de leden beschikbaar gesteld en ontvangen klanten van Decathlon bijzondere aanbiedingen op Padel gerelateerde aankopen.
Het eerste Decathlon Padeltoernooi staat gepland op 12 en 13 mei aanstaande. Inschrijving via Setteo.com, toernooi.nl of per mail aan padel@tcdaalmeer.nl is nog mogelijk.

Vestigingsdirecteur Decathlon Alkmaar Dé van Es: “Zelf ben ik een enthousiaste Padelspeler en daarom erg blij dat wij in Alkmaar deze geweldige sport kunnen promoten. In onze winkel heeft Padel en TPC Daalmeer dan ook een bijzonder plek”.

Voorzitter TPC Daalmeer Eric de Lange: “Met deze samenwerking zijn wij in staat om niet alleen Padel maar ook TPC Daalmeer nog beter op de kaart te zetten. Wij zijn een gezonde vereniging met een groeiend aantal leden en hebben bewust de keuze gemaakt voor Padel. De sport van de toekomst.”

https://www.decathlon.nl/alkmaar
http:/www.tpcdaalmeer

Adres Decathlon Alkmaar – Noorderkade 126, Alkmaar
Adres TPC Daalmeer – Klaasbootpad 4-6, Alkmaar

Contact voor de pers:
Henk Prenger pr@tcdaalmeer.nl - 0651378544

Over Padel

Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (4 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 10.000 actieve Padelspelers.

Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk.
Padel speel je met een padel racket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Over Decathlon

Decathlon is wereldwijd de grootste sportretailer met meer dan 1100 winkels in 27 landen. Het van oorsprong Franse Decathlon heeft als missie om “sport voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken”. Dit gebeurt door een groot aantal sportartikelen voor 65 verschillende sporten aan te bieden tegen betaalbare prijzen. Decathlon produceert en verkoopt sportartikelen en merken (zowel eigen huismerken – de zogenaamde passiemerken zoals Quechua, Kalenji, B’Twin en Kipsta – als andere internationale merken). Decathlon is in Nederland actief in retail sinds 2000 en heeft vestigingen in Amsterdam, Kerkrade, Best, Apeldoorn, Leeuwarden, Breda, Rotterdam, Eindhoven, Arnhem en Den Haag.

Over TPC Daalmeer

TPC Daalmeer is de snelst groeiende tennis- en padelvereniging van Alkmaar. Bij TPC Daalmeer kunt u zomer en winter tennissen en padelen. De vereniging beschikt over vijf kunstgrasbuitenbanen, een duurzame tennishal met drie binnenbanen en twee padelbanen.
Gecertificeerde leraren verzorgen zowel tennis- als padellessen.