BERGEN - Twaalf jaar geleden is Schooljudo opgericht, een initiatief van oud wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Kinderen krijgen bij Schooljudo “Skills for Life” aangereikt. Zo ook de kinderen uit Bergen. De groep 4 van de van Reenenschool is in de ban van Schooljudo. Vrijdag 2 juni overhandigt wethouder Jan Mesu in judopak de school een bijzonder certificaat, omdat de school zich voor 5 jaar committeert aan Schooljudo.

Schooljudo wordt ondersteund door drie landelijke partners; zorgverzekeraar Zilveren Kruis, IT-specialist Infotheek

en de logistieke dienstverlener TNT. Zij maken mede mogelijk dat elk jaar meer dan 32.000 kinderen van 372 scholen een aantal weken op de tatami (judomat) staan en een Schooljudo diploma ontvangen. Dit diploma krijgen de deelnemers niet zomaar. Zij werken 6 weken lang onder leiding van een gediplomeerde Schooljudo Entertrainer aan waarden als respect, discipline en samenwerken. Dit alles gewoon in de gymzaal, want deze wordt met echte judomatten en waardenpakken omgetoverd tot een dojo. Entertrainer Loan Vu verzorgt de lessen op de Van Reenenschool

Topjudoka Bolder neemt wethouder in houdgreep

De Van Reenenschool doet al 4 jaar mee aan Schooljudo. Zij hebben besloten om hier nog eens 5 jaar aan vast te plakken. Dit betekent dat ze een Schooljudo school worden. Hier hoort natuurlijk een feestelijke opening bij. Op vrijdag 2 juni komt wethouder Jan Mesu de les in judopak openen. Topjudoka Linda Bolder zal deze bijzondere les verzorgen en zal de wethouder in de houdgreep nemen.