ALKMAAR - Op zaterdag 4 maart om 14.00 uur doet ijsbaan De Meent mee aan de ‘60 van de Weissensee’. De deelnemers rijden in 60 minuten zoveel mogelijk rondjes op de ijsbaan. Zij gaan daarbij de strijd aan met andere ijsbanen. De ijsbaan met de meeste kilometers wint de wedstrijd.

De Meent roept schaatsers op om tijdens ’60 van de Weissensee’ de ijsbaan naar de overwinning te helpen. Voor de Alkmaarse ijsbaan is het de tweede keer dat zij deelneemt aan deze strijd tussen de ijsbanen. Alkmaar neemt het op tegen ijsbanen in Geleen, Twente, Hoorn, Den Haag, Tilburg, Amsterdam, Breda, Eindhoven, Deventer, Biddinghuizen en Haarlem. De Meent vraagt alle deelnemers hun eigen transponder mee te nemen. Dit jaar zal schaatsinstructieschool Inbalans met meer dan 30 leden en instructeurs deelnemen aan de ’60 van de Weissensee’.

Programma
De ‘60 van de Weissensee’ duurt van 14.00 tot 15.00 uur. Om 15.00 uur zal het aantal gemeten rondes op het LED scherm verschijnen. Een foto hiervan is het bewijs van deelname van ijsbaan De Meent. De winnende ijsbaan zal om 15:30 uur bekend worden gemaakt in de horeca. Alle deelnemers ontvangen een consumptie.

De ijsbaan is 4 maart gewoon geopend voor de recreatieve schaatser. Zij kunnen van 12.45 tot 17.00 uur schaatsen op de 400-meterbaan in de ijshal. Deelnemers aan de ‘60 van de Weissensee’ betalen het reguliere toegangstarief en melden hun deelname bij aanvang bij de receptie.