ALKMAAR - Nog een aantal dagen en dan is het zover: het EK Wielrennen wordt verreden in Alkmaar. Om nog meer in de sfeer van het EK te komen, staat er tijdens Victorie Sail Alkmaar, op zaterdag 27 en zondag 28 juli, van 11.00 tot 16.00 uur een mobiele hometrainer op het Waagplein.

Wie zo snel mogelijk 500 meter sprint maakt kans op een Giant Talon fiets. Sprint jij sneller dan Dylan Groenewegen of Niki Terpstra die in een koers zo een snelheid van maar liefst 70 km per uur aantikken? Iedereen is welkom en kan meedoen om deze prachtige prijs te winnen. De actie wordt georganiseerd als side event van het EK, in samenwerking met fietsenwinkel Theo Schilder.

Side event tijdens Victorie Sail
Tijdens Victorie Sail Alkmaar verwelkomt de stad een unieke collectie van 200 historische schepen, die voor een prachtig spektakel op het water gaan zorgen. Dit prachtige evenement heeft op 27 en 28 juli een speciaal fietstintje, want op deze dagen kunnen deelnemers meedoen aan de 500 meter sprint op het Waagplein. De snelste fietser van Alkmaar, wint een echt Giant Talon fiets (winkelwaarde € 699,-) en wordt beschikbaar gesteld in samenwerking met de Alkmaarse fietsenwinkel Theo Schilder.

Eerder deze maand stonden de mobiele hometrainers bij diverse Albert Heijn vestigingen in Alkmaar. De dagwinnaars worden uitgenodigd hun snelste tijd nog één keer te verbeteren dit weekend en dingen zo ook mee naar de hoofdprijs.