AMSTERDAM - Net als vorige week betekende deze districtswedstrijd de openingswedstrijd van het Nederlands ritmisch gymnastiek seizoen 2019/2020 voor de eerste divisie selectie van Ritmica RG club uit Alkmaar.

Na de hoopgevende resultaten van de tweede divisie gymnasten van vorige week begonnen onze meisjes aan hun eerste wedstrijd in Amsterdam. Het is altijd even wennen, de eerste wedstrijd, nieuwe oefeningen, moeilijke disciplines, wedstrijd ritme opdoen en daarbij komt ook nog, de concurrentie heeft ook niet stil gezeten de afgelopen maanden.

Bij de Benjamins (geb 2010) was er een prachtige eerste plaats voor Ksenia Bozhoglo en een eervolle vierde plaats voor Indy Veltman. Bij de Pre-junioren (geb 2008) was er een fraaie tweede plaats voor Britt Schipper met een mooi uitgevoerde bal en oefening zonder materiaal. Evita Karlin werd uiteindelijk derde, Anika Hess zesde en Lis Stinstra (geb 2009) veroverde in haar jaargroep de vijfde plaats. Bij de Junioren (geb 2006), waar de concurrentie groot is dit jaar, eindigde Ksenia Bischot na een felle strijd op de vierde plaats. Bij de groepsoefening werd bij zowel de mini’s als bij de Benjamins de eerste plaats veroverd.