REGIO – De Rijp heeft in de titelrace geen steek laten vallen. Op bezoek bij hekkensluiter Duinrand S werd er ruim gewonnen. Sporting S kon na afloop glimlachen na een ruime thuiszege.

Duinrand S – De Rijp 0-5
‘Voor rust gaven we goed partij. De eerste vijf, tien minuten waren voor De Rijp, maar daarna kwamen we op dreef en kregen we wat mogelijkheden’, zei Duinrand S coach Martin Rood. Nadat doelman Dick Blokker een penalty had gekeerd kon hij niet voorkomen dat Stijn Deitmers de 0-1 maakte.

In het tweede bedrijf liep De Rijp uit naar een 0-5 eindzege. Stijn Deitmers trof nog driemaal doel, waarna Bas Koster de eindstand op 0-5 bepaalde. ‘Na 0-4 hadden we nog wat kansen, jammer dat we die niet hebben gemaakt’, vervolgde Rood. ‘Wel complimenten voor de instelling van die jongens, ze waren bereid om te vechten.’

De Rijp coach Peter van der Zwaan was logischerwijs in zijn nopjes met de ruime zege. ‘Het ging zeer eenvoudig. 0-9 had ook gekund.’

Sporting S – SV Rood-Wit Zaanstad 4-1
In de thuiswedstrijd tegen Rood-Wit Zaanstad viel er eindelijk weer eens wat te juichen voor Sporting S. De ploeg van trainer/coach Milton Macnack boekte de derde overwinning van het seizoen. ‘Ik ben met name tevreden over het spel. De uitslag is een prettige bijkomstigheid’, zei een tevreden Macnack. ‘We richten ons op de nacompetitie. Daar hebben we twee weken naar toegeleefd op trainingen. Als ik zie hoe ze spelen en voetballen dan kan ik alleen maar tevreden zijn.’

Na een 0-1 achterstand bleef Sporting S voetballen en via Leon Appelman en Kris van Saase werd de score nog voor rust omgebogen. Via Jörgen Konijn en Stijn Ruijgrok liep de gastheer uit naar een 4-1 eindzege.