REGIO – In de Vierde Klasse B hebben zowel De Rijp als Zeevogels drie punten overgehouden aan hun thuisduel. Competitiegenoot Alcmaria Victrix gaf een 0-2 voorsprong uit handen. Duinrand S en Sporting S gingen beiden onderuit.

Saenden – Duinrand S 3-0
Duinrand S heeft koploper Saenden geen pijn kunnen doen. ‘We hebben in de eerste helft vrij aardig gespeeld, alleen is het jammer dat Saenden dan scoort’, zei Martin Rood na afloop. Voor de 1-0 hadden de gasten twee grote kansen onbenut gelaten. ‘In de rust dacht ik dat het nog wat kon worden’, vervolgde Rood. In de zestigste minuut viel echter de 2-0, waarna het duel tien minuten later definitief werd beslist. Een hard schot van Ian Power leek nog een treffer op te leveren, maar de Saenden doelman wist dit te voorkomen. ‘De jongens hebben karakter getoond en we mogen niet mopperen.’

Knollendam – Alcmaria Victrix 2-2
‘We hebben onszelf tekort gedaan op basis van de eerste helft. Gezien de tweede helft mogen we blij zijn dat we nog een punt halen’, stelde Patrick de Vries na afloop. Halverwege zag het er nog rooskleurig uit voor Alcmaria Victrix, dat met 0-2 aan de leiding ging. Na twee minuten tekende Nick Kleefman voor de openingstreffer en nadat er meerdere kansen, waaronder een penalty van Dimaggio Senchi, werden gemist verdubbelde Djoï de Vries op aangeven van Yannick Combee tien minuten voor rust de score.

‘De tweede helft moeten we maar heel snel vergeten’, vervolgde De Vries. Tien minuten na rust kwam Knollendam op 1-2 en zeven minuten voor tijd trok het de stand gelijk. ‘Vooral bij de 2-2 was het wachten tot die viel.’

De Rijp – RCZ 2-0
De Rijp heeft tegen het lager geklasseerde RCZ haar plicht gedaan. In een moeizaam duel won de formatie van Peter van der Zwaan met 2-0. ‘ Zij gingen voor het doel staan en speelden de bal richting hun spits. Wij hadden 85 minuten de bal. Het was een eenzijdige en beetje tamme wedstrijd’, vatte Van der Zwaan samen. ‘We hebben onze plicht gedaan.’

Vrij snel na rust was het Nick Visser die de score opende en een kwartier voor tijd tekende Rick Waal voor de 2-0. Van der Zwaan: ‘Over de hele wedstrijd gezien, als het vizier op scherp had gestaan, dan had niemand raar opgekeken als het 7-0 was geworden. Al speelde hun doelman wel goed.'

Zeevogels – Westzaan 4-0
‘Als je het doet moet je het goed doen’, lachte Dennis Kanne. Tegen Westzaan pakte Zeevogels drie welkome punten. ‘Tegen een ploeg die boven je staat. Je loopt nu ook weg bij je concurrenten. Het moet heel raar lopen wil je nog op die plaatsen komen. Dit is een mooie opsteker.’

Zeevogels stond met de overtuiging dat het wilde winnen en het leverde na een kwartier via Jeffrey Kruijf de 1-0 op. ‘We hebben daarnaast meerdere kansen gemist voor rust’, zag Kanne. Ook na de pauze was Zeevogels gevaarlijk. Quint Roffelsen tekende een klein kwartier na rust voor de 2-0, waarna Mike Twisk in het laatste half uur tweemaal tot scoren kwam.

WSV’30 – Sporting S 6-3
Sporting S verloor in een doelpuntrijk duel met 6-3 van WSV’30. 'Aanvallend en qua voetbal zag het er bij ons goed uit, maar WSV was de beter voetballende ploeg en feller’, aldus Milton Macnack. Toch nam Sporting S via Kris van Saase snel de leiding. Door persoonlijke fouten kreeg Sporting S vier tegendoelpunten om de oren, waarna Kris van Saase de ruststand op 4-2 bepaalde.

‘In de rust heb ik gezegd dat we ons op het voetbal moesten blijven concentreren. Na rust was de organisatie een stuk beter, maar ik moest onze keeper wisselen.’ Michel Vendel kwam binnen de lijnen en maakte een goede indruk op Macnack. Toch kon niet voorkomen worden dat WSV nog tweemaal scoorde. Kris van Saase bepaalde de eindstand op 6-3.