REGIO – In de Vierde Klasse B boekte De Rijp op overtuigende wijze een ruime zege. Ook Alcmaria Victrix won ruim. Zeevogels, Duinrand S en Sporting S gingen onderuit.

Westzaan – Zeevogels 3-0
‘Het was dramatisch, we hebben vanaf minuut één aan de bal niet gebracht wat we kunnen’, zei Mike Twisk. Op bezoek bij Westzaan ging Zeevogels met 3-0 onderuit. ‘Verdedigend konden we het tot minuut zestig nog redelijk goedmaken, maar vervolgens geven we door eigen fouten binnen een minuut twee goals weg.’

Bij een 2-0 tussenstand moest Westzaan met tien man verder, maar ook toen was Zeevogels niet in staat om iets te creëren. Twisk: ‘We zaten in een redelijke fase. Vandaag was een flinke terugslag en dat is zonde. Met het niveau wat we vandaag halen kunnen we van iedereen in deze competitie verliezen.’

RZC – De Rijp 0-6
De Rijp kende afgelopen zondag weinig moeite met laagvlieger RCZ. ‘Zij hebben maar één kans gehad in de eerste helft’, zei Peter van der Zwaan na afloop. ‘We waren oppermachtig.’

Al na vijf minuten opende De Rijp via Nick Visser de score. Twaalf minuten later verdubbelde Mikey Hoffs de score. Een voorsprong die in het tweede bedrijf werd uitgebouwd. Hoffs maakte er drie en ook Wesley Rollman kwam tot scoren.

Alcmaria Victrix – Knollendam 4-0
In eigen huis won Alcmaria Victrix met 4-0 van Knollendam. In de achtste minuut zorgde Pieter Kraakman met het hoofd voor de 1-0. Dat was ook de ruststand. ‘We hadden het misschien eerder kunnen afmaken. In de rust gezegd dat ze beter met de kansen moesten om gaan’, aldus Patrick de Vries. Via Djoï de Vries viel na de onderbreking de 2-0. Toen tien minuten voor tijd een opstootje ontstond werd het duel even stilgelegd.

Toen het spel weer werd hervat liepen de Alkmaarders via De Vries en Sverre Bouwens uit naar 4-0. ‘Een terechte overwinning.’

Sporting S – WSV’30 2-5
Tegen WSV’30 kwam Sporting S via Chris van Saase op voorsprong. Nog geen vijf minuten later waren de gasten alweer op gelijke hoogte gekomen. ‘De concentratie was even weg. In rust gezegd dat ze even scherper moeten zijn’, aldus Milton Macnack. ‘Het leek alsof ik in de andere kleedkamer stond. In plaats van ons waren zij scherper.’ Na de 1-2 maakte Van Saase gelijk.

‘Daarna konden ze vrij combineren, we zaten er niet kort op’, vervolge Macnack. Tien minuten voor tijd werd er door Sporting S een penalty gemist. ‘Toen zag je dat er iets knakte. Nog geen minuut later viel de 2-4 en later ook nog de 2-5.’

Duinrand S – Saenden 2-5
De nederlaag die Duinrand S leed tegen Saenden was absoluut geen drama. ‘Saenden is een hele goede ploeg. Wij hebben er alles aan gedaan, het is geen schande om van deze ploeg te verliezen’, stelde coach Martin Rood.

In eigen huis begon Duinrand S sterk, al had het aanvallend weinig te bieden. Na een half uur maakte Saenden hands, maar mocht door en scoorde de 0-1. Ook na de 0-2 was er bij de thuisploeg geen reden tot paniek. ‘Na rust begonnen we scherp.’ Via Michiel Hoogvorst kwam de ploeg terug tot 1-2. Na kansen op de gelijkmaker maakte Saenden uit een tegenaanval de 1-3. Bij 1-5 bepaalde Yannick Spaander de eindstand op 2-5.