DE RIJP – Een maand voor de start van de competitie heeft vierdeklasser SV De Rijp een zeer knappe overwinning behaald tijdens het Wapen van Münster Warmdraaitoernooi. Op eigen terrein won de ploeg van trainer/coach Peter van der Zwaan met maar liefst 9-1 van tweedeklasser SV Beemster.

Het is een uitslag die niet bepaald in de lijn der verwachting lag. Waar SV De Rijp vorig seizoen naast promotie greep slaagde SV Beemster er wel in om een klasse omhoog te gaan. Hierdoor zitten er twee klassen tussen beide teams. De Rijp slaagde er desondanks in om met maar liefst 9-1 te zegevieren tegen de Beemsterlingen.

Met drie doelpunten had Nick Visser een groot aandeel in de eclatante zege. Ook Mikey Hoffs (2x), Max Huider, Menno Meijland, Aris Meester een een eigen doelpunt zorgden voor de andere treffers. De kersverse tweedeklasser kon hier één doelpunt tegenover stellen. Bij De Rijp waren Mikey Hoffs, Nick Visser, Max Huider, die aast op de rechtsbackpositie van Rick Schrama, en Menno Meijland uitblinkers.

Purmersteijn
De andere wedstrijd tussen Purmersteijn zaterdag en HSV Sport 1889 eindigde in een 5-2 zege voor de Purmerenders. Die ploeg is zondag de tegenstander van De Rijp in de afsluitende wedstrijd.

Uitslagen:
SV De Rijp – SV Beemster 9-1
Purmersteijn zat. – HSV Sport 1889 5-2