REGIO – In eigen huis wist De Rijp te winnen van Zeevogels. Een rake strafschop bleek voldoende voor de zege. Sporting S ging in een doelpuntrijk duel onderuit, terwijl ook Alcmaria Victrix verloor.

De Rijp – Zeevogels 1-0
‘Dit was honderd procent terecht’, aldus Peter van der Zwaan. De Rijp won op eigen veld met 1-0 van Zeevogels. Na acht minuten leek de gastheer de score te openen, maar een doelpunt van Stijn Deitmers werd afgekeurd wegens buitenspel. Iets wat volgens Van der Zwaan onterecht was. Na een vermeende overtreding werd ook het doelpunt van Nick Visser afgekeurd. ‘Wij hadden het meeste balbezit en de meeste kansen’, vervolgde de oefenmeester.

Na een doelpuntloze eerste helft wist De Rijp in de tweede helft wel te scoren. Wesley Rollman wist een strafschop te benutten. Een kwartier voor tijd kreeg Jos Schrama, vijf minuten nadat hij was ingevallen, een rode kaart. ‘Onterecht’, meende Van der Zwaan. ‘Zeevogels kreeg in laatste fase een aantal kansen. Jos Timmer had een aantal goede reddingen.’

Voor Zeevogels eindigde het treffen dus in een nederlaag. ‘Het was een onnodig verlies van onze kant. Het is zonde voor ons want er had zeker wat in gezeten’, aldus Mike Twisk. ‘Volgende week kunnen we tegen Saenden we revanche nemen.’

RCZ – Sporting S 4-3
In een spannend en doelpuntrijk duel ging Sporting S bij RCZ onderuit. ‘Het was wel spannend, maar je krijgt vier verschrikkelijke doelpunten tegen’, aldus Mitlon Macnack. Na de openingstreffer van de gastheer scoorde Nick van Saase de gelijkmaker. Na een 3-1 achterstand zorgde Chris van Saase met twee treffers voor een gelijke stand, waarna de gastheer met negen man kwam te staan. ‘Toen zag je dat bij ons het spel weg was. We weten niet waar we moeten lopen, de rust is weg en zij scoorden de 4-3.’

Zaandijk – Alcmaria Victrix 2-1
Op bezoek bij Zaandijk speelde Alcmaria Victrix voor rust een matige wedstrijd. ‘Er werden weinig kansen gecreëerd en het hield niet over. We kregen in de laatste seconde voor rust een doelpunt tegen’, zei Patrick de Vries. Na rust kwamen de Alkmaarders beter voor de dag, gesterkt door een stevige meewind. Tien minuten na rust viel de 2-0. ‘Daarna gingen we volle bak op de aanval.’ Zeven minuten voor tijd viel de 2-1 door Max Bakkum die vanuit een voorzet van Sverre Bouwens doel trof. ‘Verder kregen we nog een grote kans maar deze werd net naast gekopt. Al met al was het niet goed genoeg vandaag.’