DE RIJP – Half april bracht De Rijp de spanning in de titelstrijd helemaal terug door in eigen huis Saenden te verslaan. Het was een benauwde, maar vooral belangrijke zege. De achterstand op de concurrent werd daardoor immers teruggebracht tot één punt. Beide teams wonnen de vier daaropvolgende duels waardoor het verschil nog altijd één punt is. Komende zondag wacht de ontknoping.

Komende zondag speelt De Rijp de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De kansen op de titel zijn er, maar de ploeg van trainer/coach Peter van der Zwaan heeft het niet meer in eigen hand. Waar Saenden op bezoek gaat bij Alcmaria Victrix speelt De Rijp uit bij Zaandijk.

Met nog één duel voor de boeg kan De Rijp terugkijken op een sterk jaar. ‘We hebben sowieso een zeer goed seizoen. Het tweede is kampioen geworden. En je doet niet zomaar mee om het kampioenschap’, stelt Van der Zwaan.

Hoe kijk je naar de ontwikkeling die jullie als ploeg dit seizoen hebben doorgemaakt?
‘Als ploeg zijn we sterker/breder geworden. Van de vijf verliespartijen misten we in drie wedstrijden vijf basisspelers. Dat was cruciaal.’

In de laatste speelronde wordt de strijd om het kampioenschap beslist. Jullie staan 1 punt achter Saenden. Hoe schat je jullie kansen in?
‘Ik denk niet dat Saenden het weggeeft, maar ik hoop dat Alcmaria zijn plicht doet.’

Jullie willen de stap naar de derde klasse maken. Wat maakt De Rijp in jouw ogen derde klasse waardig?
‘Het sportpark ziet er subliem uit, er is veel publiek, we hebben een sterk kader en een goede technische/medische staf.’

Als jullie de titel mislopen en dus nacompetitie moeten spelen. Is dat dan een teleurstelling na het huidige seizoen, of kan je dat pas zeggen na de nacompetitie?
‘Uiteraard kan je dat zeggen na het allerlaatste fluitsignaal. De eerste ronde zijn we vrij en dan twee wedstrijden vlammen.’

Hebben jullie nog een lijntje lopen om zondag op de hoogte te blijven van Alcmaria Victrix – Saenden?
Alcmaria Victrix houdt het op de sites zelf bij. Wij moeten zelf winnen, meer kun je niet doen.’