REGIO – De Rijp boekte in eigen huis een eclatante 9-1 zege. Alcmaria Victrix en Zeevogels wonnen eveneens. Duinrand S en Sporting S gingen daarentegen onderuit.

De Rijp – Knollendam 9-1
De Rijp haalde tegen Knollendam flink uit. De ploeg van trainer/coach Peter van der Zwaan ging halverwege al met 4-0 aan de leiding. Na tien minuten wist Menno Meijland op aangeven van Mikey Hoffs de score te openen. Via Bas Koster, Nick Visser en opnieuw Meijland liep de gastheer uit naar een comfortabele voorsprong.

In het tweede bedrijf ging De Rijp vrolijk verder met scoren. Nick Visser maakte op aangeven van Hoffs de 5-0, waarna Knollendam iets terug deed. Door een eigen doelpunt, Nick Visser (2x) en Mikey Hoffs (2x) eindigde het treffen in 9-1.

Duinrand S – WSV’30 0-3
‘Als je kijkt naar vandaag dan hadden we qua arbeid en voetbal zeker een punt moeten hebben’, zei Martin Rood na afloop. Zowel Wouter Vroom (kopbal) en Jim Groot (schot) kwamen in scoringspositie, maar wisten de kansen niet te verzilveren. Na zeventien minuten wist WSV’30 wél te scoren. Vlak na de pauze liepen de gasten uit naar 0-2 en na een gemiste kans van Duinrand S besliste WSV’30 het duel. ‘Ze hebben er alles aan gedaan. Jammer dat we geen punt konden pakken.’

Westzaan – Sporting S 5-1
Westzaan wist tegen Sporting S binnen tien minuten de score te openen. Daar had Sporting S met Jasper Broersen nog een antwoord op, maar na de pauze ging het mis tegen Westzaan, dat door een rode kaart voor hun doelman met tien man stond. ‘We zakten na rust door de ondergrens heen’, aldus Milton Macnack. Een schot van veertig meter betekende twee minuten na rust de 2-1. ‘Toen knakte er iets bij die jongens. Dat was zonde.’ De gastheer kon daarna uitlopen naar een 5-1 eindzege.

Sporting Krommenie – Alcmaria Victrix 0-3
De overwinning die Alcmaria Victrix bij Sporting Krommenie boekte was fijn, de manier waarop wat minder. ‘De eerste helft zag er niet uit, we konden niet eens drie keer een bal naar dezelfde kleur spelen’, was Patrick de Vries duidelijk. ‘Zij raakten iets van vier of vijf keer de paal of de lat.’ Toch bleven doelpunten tot de rust uit.

Na de pauze besliste de Alkmaarse ploeg het duel. In het laatste kwartier was Djoï de Vries met een zuivere hattrick de gevierde man, al had Dimaggio Senchi met drie assists eveneens een belangrijke rol. ‘De een was nog mooier dan de ander’, jubelde Patrick de Vries. Een schot in de bovenhoek betekende de 0-1, waarna Djoï de Vries onder de keeper door doel trof en met een schot vol in de kruising het duel in het slot gooide.

Zaandijk – Zeevogels 0-1
Op bezoek bij Zaandijk boekte Zeevogels de tweede uitoverwinning op rij. ‘Ze zijn in ieder geval lekker. En nodig’, aldus Dennis Kanne. ‘Het was een gelijkopgaande wedstrijd met kansen over en weer.’ De eerste grote mogelijkheid was voor de Egmonders, maar gescoord werd er voor rust niet.

Na de pauze veranderde het spelbeeld niet, maar de score wel. Quint Roffelsen wist na een voorzet van Jorrit Stoop de 0-1 te maken. ‘Zonder andere tekort te doen, maar met Stan Zwartkruis hadden we een doelman die uitstekende reddingen verrichte’, vervolgde Kanne. ‘Dit is een fijne overwinning.’