ALKMAAR - Ondanks de nodige buien en wind is het eerste weekend van het Victorie Open bij LTC De Zes Wielen bijzonder geslaagd te noemen. De organisatie van het Alkmaarse tennistoernooi had de zaakjes prima op orde waardoor vrijwel alles volgens het beoogde wedstrijdschema gespeeld kon worden.


Zaterdag om 10.00 uur gingen de eerste spelers de baan op en uiteindelijk werden er op de openingsdag 33 wedstrijden gespeeld waarvan er alleen in de avonduren een drietal duels naar de binnenbanen van TPC Daalmeer werden verplaatst vanwege de regen. In de hoogste categorie (HE3) was Ivo Meijles de eerste die de halve finale wist te bereiken door Tim Emmerik met 7-6, 6-3 te verslaan.

Op de zondag was het zonodig nog drukker en werden er liefst 44 wedstrijden afgewerkt. De dag begon met regen en veel wind en in die omstandigheden wonnen Jamilla Ladoex de Fretes en Rianne van Son in de DD4 met 6-1, 6-4 van Kim van Weering en Cheryl Hemmen. Hoewel de wind bleef aanhouden brak in de middaguren de zon door en dat verhoogde direct de sfeer waarbij ook de sportieve prestaties er niet om logen. In de HD4 bleken Pascal Kabalt en Tim Emmerik een maatje te groot voor Jerome Moes en Mischa Wijnker (6-3, 6-2). Veel hilariteit in de late middag in de HD6 toen Nick Kramer en Roy Rowinkel na een verloren weddenschap de baan in een jurk betraden. Het weerhield het koppel er echter niet van om met 7-6, 7-6 van Edwin de Boer en Casper Kleimeer te winnen. In de avond uren waren er vervolgens nog een paar spannende driesetters. In de DD5 wisten Michelle Schouten en Melissa Verhoeven een achterstand tegen Bo Kager en Jessica Overtoom ongedaan te maken (1-6, 7-5, 6-3) en in de GD4 wonnen Maarten de Vries en Caroline Terstal met (6-7, 6-3, 6-4) van Jeroen Tesselaar en Tatum van Leijden. Ook in de HD6 was er winst in drie sets voor Michael Koeleman en Rogier Bunink die met 5-7, 6-4, 6-2 te sterk bleken voor Edvin Talundzic en Jos Rustenburg.

De derde dag van het Victorie Open start maandag om 16.00 uur met 30 wedstrijden op het programma. Kijk voor het complete programma op Toernooi.nl

Kijk voor meer nieuws en foto's van Victorie Open 2023 ook via de socials: Facebook en Instagram


Foto's: DP Sportfotografie