ALKMAAR - Het zogenaamde "voorweekend" van het Victorie Open tennistoernooi bij ltc De Zes Wielen in Alkmaar is uitstekend verlopen. Het negendaagse toernooi ging afgelopen zaterdag om 09.30 uur van start met de eerste wedstrijden.


De organisatie had er van alles aangedaan om het gezellig tennispark coronaproof te maken, zo liet men afgelopen week al weten. Met diverse looplijnen en een aangepast terrasdiende de 1,5 meter maatregel gewaarborgd te worden. Tevens scande men doorlopend hoeveel bezoekers het park betraden. Het maximum van 250 personen werd daarbij nog niet gehaald want op zaterdagavond bleken er zo'n 150 toeschouwers de wedstrijden te bekijken. Dit leverde nog geen hachelijke situaties op. Soms zochten kleine groepjes elkaar op, maar een vriendelijke oproep door de luidsprekers bleek vaak al genoeg evenals het besef van de eigen verantwoordelijkheid bij de mensen.

Sportief begon het ook allemaal prima op de banen waar binnen negen dagen 320 wedstrijden worden gespeeld. Waar vorig jaar begon met regen en men uiteindelijk te maken kreeg met extreme hitte lijkt het rustige zomerweer deze week uitstekend geschikt om het toernooi goed te laten verlopen.

Wel was het op zaterdag gelijk bijltjesdag voor enkele leden van de organiserende club en dan met name in het herenenkelspel. Het eerste grote toernooi in de regio zorgt voor een enorme toeloop van spelers die niet kunnen wachten om weer echte wedstrijden te spelen en dat levert een hoog niveau op. Bij de HE3 moest men op de eerste dag gelijk afscheid nemen van clubkampioen Pascal Kabalt en van Rens Langedijk, vorig jaar nog finalist in de HE4. Zij verloren beiden in twee sets van de nummers 3 en 4 van de plaatsinglijst, Emiel Veldman en Dentrey Veenstra. Ook clubspeler Mario Davelaar zag zijn wedstrijd in de HE4 verloren gaan tegen de als zesde geplaatse Twan Grooteman. De spannendste wedstrijd op de zaterdag was in de DD5 waar Jessica Overtoom en en Bo Kager zegevierden over Dominique Ahrens en Jamie van Tol (3-6, 6-3.7-6).

Op zondag lieten Martijn de Does en Huub de Boer zien tot de kanshebbers te behoren in de HE3. Zij wonnen beiden hun eerste wedstrijd met speels gemak. In de HE4 ging dit ook op voor de als 4e geplaatste Tim Emmerik en voor Chris de Waard en Erden Türkmen. Een stuk spannender was het bij de partij tussen Ramon Wenker en Ivo Meijles die eerstgenoemde in drie sets won (5-7, 7-5, 6-3).

De derde wedstrijddag vangt vanmiddag om 16.00 uur aan met maar liefst 29 wedstrijden op het programma.

Foto's van het toernooi zijn dagelijks te bekijken op de Facebookpagina van Victorie Open Alkmaar.