ALKMAAR - De jonge kickbokser van Somalische afkomst Mahamed Ahmed zal 29 september een partij vechten op het kickboksgala House of Pain in Alkmaar. De 19-jarige kickbokser die zelf ook uit Alkmaar komt, vocht eerder op de Enfusion kickboksgala in Dubai waar hij won op punten. Daarna vochtte de Alkmaarder op de kickboksgala in Den Haag waar hij met een technische knock-out won.


Na deze hele mooie reeks achter elkaar vecht hij nu in zijn eigen stad waar hij veel aanhang heeft gemaakt in korte periode. Mohamed wil vooral zijn Alkmaarse supporters niet teleurstellen en gaat voor de winst. “Het is altijd leuk om in je eigen stad te vechten, met je eigen mensen om je heen. Ik wil ze natuurlijk niet teleurstellen.”

Mahamed wordt gezien door de kickbokswereld als één van de grote talenten in Nederland. Hij heeft zelf ook veel vertrouwen dat hij het ver zal gaan schoppen, zo zegt hij: “ Ik wordt inderdaad gezien als groot talent alleen moet ik mezelf nog bewijzen. Ik train elke dag hard en ik heb er vertrouwen in en dit allemaal voor dat ene doel, de beste te worden. Maar ik ben nu al trots op mezelf want als ik kijk waar ik paar jaar geleden stond, durfde ik dit niet te dromen.