REGIO – Eersteklasser AFC’34 bewees tegen FC Boshuizen maar weer eens dat het gedurende dit seizoen stappen heeft gezet. Een klasse lager klom HSV door een zege naar de subtop, kwam De Foresters niet verder dan een gelijkspel en ging Kolping Boys onderuit.

AFC’34 – FC Boshuizen 2-1
Waar AFC’34 het eerder dit seizoen bij FC Boshuizen nog moeilijk had, had de ploeg van trainer/coach Job Dragtsma ditmaal een betere middag. ‘We hebben stappen gemaakt. Uit bij hun hadden we het moeilijk en nu kwamen we nauwelijks in de problemen’, zei Brian Paul Tesselaar na afloop.

Aan de Robonsbosweg was Sandro Staal scherp bij een vrije trap van Sercan Yilmaz en rondde keurig af. Een penalty voor Boshuizen resulteerde echter in de gelijkmaker. ‘Die vond ik vrij makkelijk gegeven’, vervolgde Tesselaar.

In de tweede helft, toen het spel van beide kanten een stuk beter was, lette Mike Wesselink goed op. De doelman zag Tesselaar diep rennen en schoot de bal die richting op. Met succes, want met een schot in de verre hoek tekende Tesselaar voor de 2-1. ‘Daarna kregen we nog een aantal grote kansen, maar we hielden het spannend. Uiteindelijk hebben we op karakter deze overwinning behaald.’

De Foresters – VV Schoten 1-1
Waar vele ploegen volgende week enkel voor de sportieve eer spelen, wacht er voor De Foresters nog een spannende laatste speelronde. Samen met West Frisia vecht de ploeg uit Heiloo voor de laatste veilige plek op de ranglijst.

Nadat Schoten na zeven minuten via een strafschop op 0-1 was gekomen moest De Foresters op jacht naar de gelijkmaker. ‘We begonnen slecht, waren overal een stap te laat, gingen half in de duels en waren slecht in de passing. Als we even gas gaven kwamen we er doorheen’, aldus Edwin Reder. ‘Na rust waren we de bovenliggende partij.’

Schoten haalde echter een bal van de lijn en de doelman keerde een inzet. Uiteindelijk tekende Djurre Heemskerk vanuit een afgeslagen bal voor de 1-1. Ozair Dahi leek de ploeg uit Heiloo in de absolute slotfase nog de zege te bezorgen, maar zijn inzet werd knap gekeerd.

SVW’27 – Kolping Boys 4-1
In Heerhugowaard kwam Kolping Boys sterk uit de startblokken. Kevin Cappai opende al in de eerste minuut de score. ‘We kenden een goede start, maar helaas gaven we het initiatief uit handen’, stelde Thijs van den Oord. Nog voor rust had SVW’27 de score omgebogen. Jordi Smit scoorde de 1-1 en Christian Schoenmaker nam de 2-1 voor zijn rekening.

Na de 3-1 van Koen Schouten bepaalde Geert Bruin de eindstand op 4-1. ‘Zij scoorden vier keer uit vier kansen. Met een paar doelpunten die ze nooit meer maken’, vervolgde Van den Oord. ‘Maar ik moet eerlijk toegeven dat SVW dik verdiend gewonnen heeft. Wij speelden nergens meer voor en zij wel. Dat lieten ze merken ook.’

Spartanen – HSV 0-2
In Wognum was duidelijk dat Spartanen – HSV een duel was tussen twee ploegen die nergens meer voor speelden. ‘Het was leuk, maar er ging ook veel mis’, zag Edwin Veenstra. Na de pauze werd het een open duel waarin de ploeg uit Heiloo de betere was.

HSV slaagde er in om het overwicht in de score uit te drukken. Twintig minuten voor tijd opende Jelle Stam de score, waarna Mats de Zeeuw tien minuten later alleen op de keeper af ging en de 0-2 binnenschoot. ‘We staan nu zesde en daar horen we. Dan hebben we een redelijk seizoen gedraaid.’