REGIO – De Foresters boekte afgelopen zaterdagmiddag een ruime zege. Joey Breed was vooral aardig op schoot voor de ploeg uit Heiloo. Flamingo’s 64 beleefde eveneens een goed weekend. De ploeg won zelf en zag achtervolger Opperdoes punten morsen bij Alcmaria Victrix.

Alcmaria Victrix – Opperdoes 2-2
Bij Alcmaria Victrix debuteerde Jan Untied onder de lat. De doelman werd gesteund door een groot spandoek welke achter zijn doel werd opgehangen. Met Untied speelde de Alkmaarders gelijk tegen Opperdoes. ‘ We speelden goed voetbal, maar verzaakten om te scoren’, aldus Leon Schouten. In de eerste helft opende Rick Kout de score, waarna de gasten na de pauze tweemaal scoorden. Door een treffer van Kout hield de ploeg van trainer/coach Jordy van Eekelen een punt in Alkmaar.

Jisp – De Foresters 1-7
Met vier doelpunten was Joey Breed de grote man bij De Foresters, dat op bezoek bij Jisp een overtuigende 1-7 overwinning boekte. ‘Het ging voetballend erg lekker. De A-junioren erbij maakte ons vooral conditioneel een stuk sterker. Het was een mooie mix’, aldus Dennis Dijkhuis. Na een 0-4 ruststand bouwde de ploeg uit Heiloo de score na rust verder uit. Feije Haanstra, A-junior Magnus Beers en Wouter Stam namen de andere treffers voor hun rekening. ‘Ooze oudste speler Rene Knippenberg is vorige week vader geworden en mocht nog een penalty nemen, maar hij miste helaas.’

Wieringermeer – Flamingo’s 64 2-5
Ook Flamingo’s 64 keerde met drie punten huiswaarts. Op bezoek bij nummer drie Wieringermeer kende de ploeg een teleurstellend begin. ‘Het eerste kwartier was dramatisch. We kwamen 1-0 achter en kregen kansen tegen’, zei Ruben Beentjes. De achterstand werd vervolgens weggepoetst door Maurice Gijzen (2x), Beentjes en Ilyas Bektas. Na rust gebeurde er niet veel en scoorde alleen Jorrit Bergwerf nog uit een corner. ‘We speelden 25 minuten geweldig goed en vijftien minuten dus heel slecht.’